Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Október 27. 08:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Húszéves a nemzeti lovas díszegység

Húszéves a nemzeti lovas díszegység

Húszéves a nemzeti lovas díszegység, ebből az alkalomból díszszemlét tartottak kedden a Készenléti Rendőrségnél, amelyen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter.

A megemlékezésről beszámolva a rendőrség a police.hu oldalon azt írta: a nemzeti lovas díszegység 2001. január 1-jén alakult meg, hogy a központi állami és nemzeti ünnepeken a magyar huszár hagyományőrzés értékeit felhasználva díszelegjen és díszjárőr-szolgálatot teljesítsen.

Az ünnepségen Tarcsa Csaba dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka a rendőrség lovas szolgálatának szerepét, a hagyományőrzés fontosságát, valamint a díszegység feladatait és nélkülözhetetlenségét hangsúlyozta - ismertették.

Kiemelték, hogy a húsz évvel ezelőtt megfogalmazott cél, amely életre hívta a nemzeti lovas díszegységet, ma is érvényes, létjogosultsága Magyarország tekintélyének növelésében, az állami protokollban és a rendőrség életében, működésében is megkérdőjelezhetetlen - írták.

A rendőrség tájékoztatása szerint a keddi eseményen a nemzeti lovas díszegység zászlajára a belügyminiszter tűzte fel a szalagot.

Címkék: díszegység, lovas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni