Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Március 25. 13:16, péntek | Kék hírek
Forrás: mti

Húsz településen fosztogatott egy banda

Húsz településen fosztogatott egy banda

Száztizenkét rendbeli lopás miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség három Pest megyei férfi ellen, akik húsz településen követtek el bűncselekményeket Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében

- közölte a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel. Bóna Gyula ismertette: 2014-ben a három vádlott és a nyomozás során elhunyt társuk megállapodott abban, hogy lakóhelyüktől távolabbi, kisebb településeken családi házak melléképületeibe törnek be éjszakánként, az ellopott tárgyakat értékesítik, a pénzen pedig megosztoznak.

Fészerekből, melléképületekből, garázsokból loptak, legtöbbször gépeket, szerszámokat, üzemanyagot.

A főügyész elmondta: az ötletgazda a legidősebb vádlott volt, aki Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye területén választotta ki a települések utcáit, a kiszemelt ingatlanokat és az eltulajdonítani kívánt tárgyakat.

A bűncselekmények elkövetése szervezett volt, a módszert következetesen alkalmazták a vádlottak - tette hozzá. A kiválasztott helyszínre mindig ugyanaz a vádlott utazott el egy társával, folyamatosan cserélgetett gépkocsikkal, és még arra is figyeltek, hogy az indítókulcsot elrejtsék az autó közelében, nehogy elveszítsék kerítésmászás közben.

Bóna Gyula elmondta: az ügyészség a többszörösen büntetett vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint a több mint nyolcmillió forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.