Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 20. 15:40, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Humánkatasztrófa fenyeget Pápán és környékén

Humánkatasztrófa fenyeget Pápán és környékén

A Jobbik szerint a kormány nem menti meg a Pápai Hús 1913 Kft.-t, akkor annak beláthatatlan következményei lesznek városunkban és környékén.

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő hétfőn a parlamentben a pápai húsgyárral kapcsolatban szólalt fel. Interpellációjában a Pápai Hús 1913 Kft. valós helyzetéről, a felelősség kérdéséről, illetve a gyár jövőjéről kérdezte Kövér László házelnököt.

A politikus szerint a gyár beszállítóit a különböző ígéretekkel csak megosztják és valós segítséget nem adnak nekik. Aggályosnak tartja, hogy egyes hírek szerint a menedzsment a gyár vagyonának egy részének értékesítéséből fizetné ki tartozásait. -Valóban el akarják-e adni a járműparkot, a sertéstelepeket, miközben Ön is tudja, hogy ha ez nagyon jó áron sikerülne, a bevétel akkor sem fedezné a tartozásokat. Kérdezem továbbá, hogy számolnak-e hosszú távon a hazai sertéstenyésztőkkel, ha a gyárba szlovák és német hús érkezik? Ha eladnak mindent, ha nem lesz magyar, aki szállít, hogyan maradhat életben a gyár - tette fel a kérdést Ferenczi Gábor interpellációjában.

Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a gyár korábbi vezetése mellett vizsgálni kell azoknak a felügyelőbizottsági tagoknak a felelősségét is, akik az önkormányzatot képviselték a tőkeemelést megelőzően.

Ferenczi Gábor parlamenti felszólalásában utalt egy közbeszéd tárgyát képező összeesküvés-elméletre is: - Sokaknak az a gyanúja, hogy Önök összejátszanak a háttérben azokkal a gazdasági szereplőkkel, akik abban érdekeltek, hogy csődbe menjen a pápai húsgyár. Van ténylegesen megvalósítható mentőcsomagjuk a vállalat számára, vagy csak a kommunikációra futja áll a jobbikos képviselő interpellációjában.

A Jobbik szerint csak kormányzati segítséggel maradhat talpon a Pápai Hús 1913 Kft. - Ha a húsgyárat nem menti meg a kormányzat, akkor Pápán és térségében humánkatasztrófa következik be - zárta gondolatait Ferenczi Gábor.

Címkék: jobbik, pápai hús

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.