Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Április 16. 15:09, vasárnap | Külföld
Forrás: Infopapa.hu, Origo.hu, the guardian

Horrorbaleset: Beszorult a forgó étteremben egy kisfiú feje, belehalt

Horrorbaleset: Beszorult a forgó étteremben egy kisfiú feje, belehalt

Meghalt egy ötéves kisfiú egy atlantai luxusétteremben, amely egy felhőkarcolóban működik - írja az origo.

A gyerek feje beszorult egy, a forgó padlóhoz erősített bútor és az épület egyik fala közé. A vészrendszer leállította a forgást, a kisfiút kiszabadították, de olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt.

Döbbenetes tragédiáról számolt be a The Guardian. Egy ötéves kisfiú feje beszorult egy bútor és a fal közé egy amerikai luxusétteremben. A körpanorámás étterem lassan forog körbe egy felhőkarcolóban, a Westin Peachtree Plaza hotel 72. emeletén, a Georgia állambeli Atlanta városára pazar kilátást biztosítva.

Az ötéves, charlotte-i kisfiúra senki nem figyelt péntek este a vendégek közül, miközben elkóborolt az étteremben, és valahogy egy padlóhoz erősített asztal és az épület fala közé szorult a feje.

Bár az automatikus biztonsági rendszer leállította a padló forgását, a gyerek feje egy körülbelül 13 cm-es résbe szorult – mondta az atlantai rendőrség szóvivője, Warren Pickard.

Az étterem személyzete azonnal kiszabadította a kisfiút, aki nagyon súlyos fejsérülést, zúzódásokat szenvedett. Kórházba szállították, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Az étterem nem reagált a történtekre, de helyi sajtóértesülések szerint meghatározatlan időre zárva marad. Egyébként 1976-ban építették, három szinten helyezkedik el, van egy forgó éttermi része, valamint egy forgó bár, és egy olyan tetőkilátó, amely 360 fokos panorámát biztosít 200 méterrel a város felett.

Címkék: baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).