Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Április 12. 07:09, csütörtök | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Horgászni indult - szörnyet fogott

Horgászni indult - szörnyet fogott

Óriásharcsát fogott a hortobágyi Kadarcsi csárda melletti tóban egy helyi horgász: Csendes Lajos segítőjével együtt 1 óra 10 percen át fárasztotta a 224 centiméter hosszú kapitális példányt.

A tórekordnak számító fogásról a horgász szerdán az MTI-nek elmondta, hogy kedd este negyed kilenc körül tette ki a botot a megszokott stégen, és nem kellett sokat várnia a kapásra: a csalira 20 perc múlva "ráharapott" egy hal, de akkor még nem tudták, hogy az estére hűvösre fordult időben izzasztó óra vár rájuk.

Előbb a partról próbálták fárasztani a halat, de az olyan erővel és iramban vitte a zsinórt, hogy a horgász és segítője, Tóth János csónakból volt kénytelen követni a zsákmányt, amelyről ekkor már sejtették, hogy méretes lehet.

"Még most is görcsben a karom, pedig nem vagyunk gyenge emberek" - mutatta a hajsza nyomait szerda délelőtt a kisportolt horgász, aki két éve már fogott egy 60 kilogrammos busát a Kadarcsi tóban.

"Öt éves korom óta horgászom, itt nőttem fel a tónál. A most fogott 224 centiméteres, 71 kilogrammos harcsa nemcsak az általam valaha fogott legnagyobb hal, de tórekordnak is számít" - mondta a 30 éves horgász, és némi megilletődöttséggel tette hozzá: "Ez a hal már akkor itt úszkált a tóban, amikor én még meg sem születtem."

Elárulta, hogy harcsapaprikás készül a mértes példányból, amit ő maga fog megfőzni. Alighanem az ízekkel sem lesz majd baj, mert - mint kiderült - Csendes Lajos szakács egy debreceni étteremben.

A Kadarcsi tóból kifogott harcsa egyébként a legnagyobbak közül való. A nem hivatalos világrekordot eddig egy német horgász állította fel, aki Olaszországban, a Pó folyóból 251 centiméter hosszú, 117 kilogrammos harcsát emelt ki.

Magyarországon 2010-ben a Töröcskei tóból fogott ki egy horgász egy 230 centiméter hosszú, 113 kilogrammos harcsát, ami hazai rekordnak számít.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.