Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2012. Január 07. 14:43, szombat | Bulvár
Forrás: Stop.hu/Új Ász

Hoppá! Elveszi az állam Stohl András millióit?

Hoppá! Elveszi az állam Stohl András millióit?

Az Orbán-kormány 2012. január 1-jével életbe lépő törvénymódosítása értelmében Stohl András egyetlen fillért sem kaphat majd a jelenleg is készülőben lévő, új könyve után, ami egyfajta börtönnapló lesz.

A módosított törvény ugyanis egyértelműen rendelkezik a bűncselekményekkel kapcsolatos médianyilatkozatokból és szerzői jogokból származó bevételek felett.

A törvény értelmében a jogerősen elítélt bűnözők, illetve hozzátartozóik januártól nem kaphatnak pénzt a bűncselekményekkel kapcsolatban tett médianyilatkozataikért és szerzői jogi oltalom alá eső más tevékenységekért. Az ezzel ellentétes megállapodások semmisnek tekinthetők, a bennük meghatározott összeg az államot illeti. Tehát a színész most készülő könyvére kialkudott apanázsa minden bizonnyal az államkasszát gyarapítja majd.
Andrásnak a korábban megjelent, ráadásul a sikerlistákat hetekig vezető "Őszintén" című kötetével még szerencséje volt, hiszen az eredetileg a TV2-s Vujity Tvrtko által javasolt módosítás csak január elsejével lépett hatályba, így az abból származó milliós összegre nem is vonatkozik. Ugyanakkor a könyv hatalmas sikeréből következtetni lehet a most íródó napló kedvező fogadtatására, és annak várható rekordbevételére is, melyből viszont a 10 hónapra ítélt színész az Orbán-kormány döntése miatt már egyetlen fillért sem láthat. Ez bizonyosan komoly érvágás lesz a családnak, mivel a színész saját bevallása szerint is baráti kölcsönökből oldotta meg szerettei biztonságát arra az időre, amíg ő a rácsok mögött gyakorlatilag keresőképtelen.

Az Új Ász megkereste a színész ügyvédjét, dr. Ruttner Györgyöt, aki épp tegnap közölte ügyfelével a rá vonatkozó törvényi változásokat.

- Andrásnak nincs ilyen irányú szerződése, és mivel törvénytisztelő állampolgár, nem is lesz! Amennyiben a későbbiekben a jogszabály megengedi, tán elgondolkodik azon, hogy a jelenleg önmagának íródó emlékeket kiadassa. Egyelőre három kézzel fogható célja van annak, hogy a börtönben papírra veti gondolatait, és ezek a következők: egyrészről kiadja magából a feszültséget és lelki fájdalmat, másrészről újraolvasva sorait képes önmagát és a helyzetét objektíven, kívülről szemlélni. A harmadik ok pedig, hogy miután túl van a büntetésén, kézbe véve a rabságára emlékeztető sorokat úgy fogja érezni, hogy büntetése tovább tart, és azt is, miként élje az életét úgy, hogy többé ne kerüljön szembe a törvénnyel - nyilatkozta a napilapnak dr. Ruttner György.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 08:47, szombat | Bulvár

A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre

A Coldplay együttes vállalta, hogy 2022-es világturnéja 50 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár majd, mint 2016-os turnéja.

2021. Október 13. 08:51, szerda | Bulvár

Indul a jelentkezés A Dal 2022-ra, élő lesz a zenei kíséret

November 15-ig lehet jelentkezni A Dalba, a köztelevízió zenés produkciójába. Az immár tizenegyedik évadjához ért dalválasztó válogatóiba ismét negyven dal jut, 2022-ben először lesz élő a zenei kíséret.

2021. Október 12. 16:07, kedd | Bulvár

Fegyveres betörők luxuscikkeket raboltak a volt Juventus-játékos lakásából

Fegyveres betörők mintegy 300 ezer euró (108,5 millió forint) értékben luxuscikkeket vittek el az OGC Nice gaboni válogatott labdarúgója, Mario Lemina lakásából.

2021. Október 12. 08:47, kedd | Bulvár

Pink a 21. század legtöbbet játszott női előadója Nagy-Britanniában

Pink a 21. század legtöbbet játszott női előadója Nagy-Britanniában a PPL szerzői jogi csoport közlése szerint.