Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Április 10. 14:28, péntek | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Hónapokon át zsarolták

Hónapokon át zsarolták

A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette azt a két pápai nőt és férfi társukat, akik az elmúlt három hónapban több tízezer forintot zsaroltak ki egy ismerősüktől.

A Pápán élő sértett 2015 márciusában kért segítséget a helyi rendőröktől, mivel a 44 éves N. Lívia és a 20 éves B. Viola 2015. januártól márciusig a fizetésének átvételét követően – összesen három alkalommal – jövedelmének nagy részét elvették. Követelésüket kitalált indokokra alapozták és a férfit minden alkalommal veréssel fenyegették meg. Az egyedül élő sértett tartott a két nőtől, akik tisztában voltak azzal, hogy mikor kapja meg a munkabérétés már a kifizetés előtti napon megkezdték a megfélemlítést. A feljelentő rettegett a két erőszakos természetű nőtől, ezért félelmében adta át a követelt összeget. A 19 éves V. István februárban csatlakozott a két fenyegető nőhöz és egy ízben 10.000 forintot zsarolt ki a károsulttól. Az áldozat a három hónap alatt a megmaradt pár ezer forintjából próbált megélni, de végül úgy döntött, hogy inkább a rendőrséghez fordul segítségért.
A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2015. április 8-án mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.