Városlista
2021. december 9, csütörtök - Natália

Hírek

2011. Szeptember 15. 08:17, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoPápa

Holnap lesz 21 éve, hogy a repülőnapon lezuhant egy MIG-23-as

Holnap lesz 21 éve, hogy a repülőnapon lezuhant egy MIG-23-as

A balesetben elhunyt Soproni (Sopi) Károly őrnagy. Videóval!

1990. szeptember 16-án a 04-es lajstromszámú MiG–23MF-el Soproni „Sopi” Károly őrnagy repülőnap bemutatórepülése közben Pápán lezuhant. A gép a nézők szeme láttára ütközött a földnek, majd a már kigyulladt gép visszaemelkedve, bal fordulóban visszazuhant a földre. Soproni őrnagy pilótahalált halt. Sopi már az első becsapódáskor az életét veszthette az ekkor fellépő, elviselhetetlenül nagy G erők miatt. A nézők közt volt a felesége és 2 gyermeke is... In memoriam Sopi!

A pilóta élesen bedöntött jobb fordulót kezdett, miközben intenzív süllyedést hajtott végre. A bedöntés mértéke miatt a felhajtóerő drasztikusan csökkent és megnőtt a merülősebesség is. Ennek következtében az élesen bedöntött bal merülőfordulóban a gép gyakorlatilag lecsúszott a bal szárnya felé, látni, hogy hiába húzza és húzza, de a bal szárnyvég mégis a földnek csapódott. A gép szárnya egyébként kis sebességű, tehát nagy felhajtóerőnek megfelelő szárnyállásban volt, mégsem segített. A gép a már halott pilótával azért emelkedett ismét fel, mert egyrészt a sebesség miatt volt még felhajtóerő és másrészt az ütközés miatt a föld reakcióereje miatt attól elpattant. Egyértelmű pilótahiba, amiért Soproni drágán fizetett, nyugodjon békében, remélem családja is megbékélt a sorssal azóta, minden jót nekik. (indavideo, babusamisi)

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 09. 12:06, csütörtök | Helyi

Kamionnal karambolozott egy személyautó Devecser és Noszlop között, árokba borult egy autó a 83-ason

A tűzoltók feszítővágóval szabadítják ki a kisebb jármű vezetőjét.

2021. December 09. 08:00, csütörtök | Helyi

Eldőlt, hogy milyen burkolatot kap a Kossuth utca

A Kossuth utca első szakaszára kiírt közbeszerzési eljárásban szerepel már, hogy milyen típusú térburkolattal kell ellátnia majd a kivitelezőnek a város sétáló utcáját.

2021. December 09. 07:32, csütörtök | Helyi

Figyelem! Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést!

Később jöhet a havazás.

2021. December 08. 16:43, szerda | Helyi

Ittas volt a körforgalomban balesetező sofőr

A Pápai Rendőrkapitányság büntető- és közigazgatási eljárást is indított a pápai sofőrrel szemben.