Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2016. Január 04. 09:22, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), mti

Holland katonák jönnek a Bakonyba

Holland katonák jönnek a Bakonyba

Hamarosan holland katonai egységek és harcjárművek érkeznek Magyarországra egy nemzetközi hadgyakorlatra.

A Magyar Nemzet a 2016. évi határátlépésekkel járó csapatmozgásokat engedélyező kormányhatározatra hivatkozva azt írta: január 16. és február 26. között Várpalota Challenge fedőnéven a holland haderő tér vissza a bakonyi gyakorló- és lőterekre mintegy 2700 fővel, nehéz, páncélozott járművekkel, illetve helikopterekkel és szállítógépekkel támogatva.

Az érintett településekhez eljuttatott lőtéri értesítőkből kiderül az is, hogy a hajmáskér-kőröshegyi, a gyulafirátót-újmajori, valamint a bakonykúti szektorban is lesznek nagy zajhatású manőverek, például január 28-án útlezárásokkal is járó tüzérségi lövészet.

A Magyar Idők az MH Bakony Harcikiképző Központ tájékoztatására hivatkozva azt írta: a hadgyakorlat nemcsak Magyarország központi lőterén folyik, hanem megjelennek majd a holland katonák a kőröshegyi lőtéren a Várpalota feletti bakonykúti lőtéren és a Tapolca melletti, újdörögdi romvárosban is.

Fotó illusztráció (veol.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 11:43, vasárnap | Helyi

Sokan kiakadtak a szervezőkre, amiért már kora délután bezárták az Expo kapuit

A helyszínen is sokan zúgolódtak és a közösségi média is tele van panaszáradattal. Egyes kiállítók minőségét is kifogásolják, de leginkább azt, hogy szombaton fél 4-től nem engedték be az embereket a rendezvényre.

2024. Május 12. 11:38, vasárnap | Helyi

Kényszerleszállást hajtott végre a pápai Bázisrepülőtéren a műrepülő világbajnok

A landolás sikeres volt, nem sérült meg senki.

2024. Május 12. 08:19, vasárnap | Helyi

Rengetegen voltak a VALMAR pápai koncertjén - Képgaléria

A Pápai Expo és Agrárpiknik elnevezésű rendezvényen lépett fel a népszerű páros, amely kiváló hangulatú koncertet adott.

2024. Május 11. 14:18, szombat | Helyi

Megelevenedett a varázslóvilág a könyvtárban

A varázsvilág kedvelői ezúttal is szép számban látogattak el a Jókai Mór Városi Könyvtárba, ahol Harry Potter mágikus világa elevenedett meg, egy családi délelőtt erejéig.