Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2019. Szeptember 06. 17:01, péntek | PR

Hogyan válasszunk étkezőszéket?

Hogyan válasszunk étkezőszéket?

Ha otthonunk berendezéséről van szó, akkor a legnagyobb fókuszt általában a nappali és annak kanapéja kapja, pedig ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb a konyha és az étkező berendezése.

Bár igaz, hogy a nappali, a kanapé, és a kényelmes fotelek a lakás egyik szíve, azért az sem mindegy, hogy milyen székeken ülve fogyasztjuk el ételeinket – hiszen ahol étel van, ott bizony társasági élet is van.

A tökéletes étkezőasztal kiválasztása jellemzően még viszonylag nagyobb hangsúlyt kap, ám a hozzá illő étkezőszékek? Itt már bizony sokszor állunk tanácstalanul a széles választék előtt. Kárpitos székek, bárszékek, fém étkezőszék? Melyiket válasszuk?

Az asztal és a székek nem szükséges, hogy tökéletesen passzoljanak egymáshoz, ám az fontos, hogy minden hibátlanul illeszkedjen otthonunk stílusához, hangulatához. Hiszen végül úgyis az lesz a döntő, hogy melyik opció az, mely harmóniát sugall és összességében jó érzés lesz az összeállításra ránézni. Íme, pár tipp, ha teljesen tanácstalanul állsz a választási lehetőségek előtt.
1. Válassz kicsiket!
Válassz kisebb, kényelmes étkezőszékeket és asztalokat, ha titkon egy olyan helyet szeretnél kialakítani, ahol háborítatlanul élvezheted a napnyugtát, vagy a reggeli kávédat. Jó ötlet lehet például egy természetesebb hatású fa étkezőszék modern beütéssel, mely feldobja majd az egész étkezőt.
2. Étkezőasztal padokkal
Érdemes lehet egy esélyt adni az asztal mellé a padoknak is – így nem kell azon agyalnunk, hogy karfás, vagy karfa nélküli széket szeretnénk, és a designt sem kell túlgondolnunk. Padot tehetünk csak az asztal egyik oldalára, vagy akár mindegyikre is. Ezzel nem csak helyet takarítunk meg, és több személy számára biztosíthatjuk az ülőalkalmatosságot, de ezzel egyidejűleg egy lazább, baráti légkört teremtünk az étkezésekhez. Amennyiben székeket és padot is készülünk venni az étkezőasztal köré, úgy mindenképpen ügyeljünk arra, hogy egy magasságban legyen az ülőfelületük.
3. Ragaszkodj a fehér színhez, ha nagyon ingerdús a környezet!
Sok a szín az étkezőben és a konyhában? Ebben az esetben érdemes megfontolni, hogy az étkezőasztal és a székek fehér színben domináljanak! Így biztosan nem fognak bezavarni az összképbe, sőt, harmonikusabbá teszik, finomhangolják azt. A fehér egyébként univerzálisan, szinte bármilyen stílusú lakásban alkalmazható.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Január 31. 10:23, péntek | PR

Megjelent Wéber Feri első saját dala

2020. Január 28. 11:59, kedd | PR

9 érdekes tény a lóversenyről

2020. Január 24. 15:07, péntek | PR

Újévi fogadalmak: Hogyan olvassunk több könyvet idén?

Olvasni ismét divatos elfoglaltság, ami nagy öröm lehet számodra is, hiszen egy jó könyvvel a kezedben megszűnik a világ, és egy új nyílhat meg előtted.