Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2019. Szeptember 06. 17:01, péntek | PR

Hogyan válasszunk étkezőszéket?

Hogyan válasszunk étkezőszéket?

Ha otthonunk berendezéséről van szó, akkor a legnagyobb fókuszt általában a nappali és annak kanapéja kapja, pedig ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb a konyha és az étkező berendezése.

Bár igaz, hogy a nappali, a kanapé, és a kényelmes fotelek a lakás egyik szíve, azért az sem mindegy, hogy milyen székeken ülve fogyasztjuk el ételeinket – hiszen ahol étel van, ott bizony társasági élet is van.

A tökéletes étkezőasztal kiválasztása jellemzően még viszonylag nagyobb hangsúlyt kap, ám a hozzá illő étkezőszékek? Itt már bizony sokszor állunk tanácstalanul a széles választék előtt. Kárpitos székek, bárszékek, fém étkezőszék? Melyiket válasszuk?

Az asztal és a székek nem szükséges, hogy tökéletesen passzoljanak egymáshoz, ám az fontos, hogy minden hibátlanul illeszkedjen otthonunk stílusához, hangulatához. Hiszen végül úgyis az lesz a döntő, hogy melyik opció az, mely harmóniát sugall és összességében jó érzés lesz az összeállításra ránézni. Íme, pár tipp, ha teljesen tanácstalanul állsz a választási lehetőségek előtt.
1. Válassz kicsiket!
Válassz kisebb, kényelmes étkezőszékeket és asztalokat, ha titkon egy olyan helyet szeretnél kialakítani, ahol háborítatlanul élvezheted a napnyugtát, vagy a reggeli kávédat. Jó ötlet lehet például egy természetesebb hatású fa étkezőszék modern beütéssel, mely feldobja majd az egész étkezőt.
2. Étkezőasztal padokkal
Érdemes lehet egy esélyt adni az asztal mellé a padoknak is – így nem kell azon agyalnunk, hogy karfás, vagy karfa nélküli széket szeretnénk, és a designt sem kell túlgondolnunk. Padot tehetünk csak az asztal egyik oldalára, vagy akár mindegyikre is. Ezzel nem csak helyet takarítunk meg, és több személy számára biztosíthatjuk az ülőalkalmatosságot, de ezzel egyidejűleg egy lazább, baráti légkört teremtünk az étkezésekhez. Amennyiben székeket és padot is készülünk venni az étkezőasztal köré, úgy mindenképpen ügyeljünk arra, hogy egy magasságban legyen az ülőfelületük.
3. Ragaszkodj a fehér színhez, ha nagyon ingerdús a környezet!
Sok a szín az étkezőben és a konyhában? Ebben az esetben érdemes megfontolni, hogy az étkezőasztal és a székek fehér színben domináljanak! Így biztosan nem fognak bezavarni az összképbe, sőt, harmonikusabbá teszik, finomhangolják azt. A fehér egyébként univerzálisan, szinte bármilyen stílusú lakásban alkalmazható.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 09. 09:43, szombat | PR

Tuti tippek irodaválasztáshoz

A munkakörnyezet komoly hatással van a munka minőségére, ezért nem mindegy milyen irodában dolgoznak a munkatársaink. Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogy jól válassz.

2020. Május 09. 09:25, szombat | PR

Sherlock Holmes után Te is fedezd fel Londont

Anglia igen kedvelt úti cél. Sokan ott élő családtagjaikat, barátaikat látogatják meg, de bőven van olyan turista, aki csak egy hosszúhétvégén szeretné London látványosságait megcsodálni. Érdemes néhány dolgot átgondolni, mielőtt me

2020. Április 24. 08:47, péntek | PR

Itt a tavaszi ételek szezonja

Mostantól jöhetnek a finomabbnál finomabb saláták és a változatos friss zöldségekből és gyümölcsökből készített fogások.