Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 06. 14:53, szerda | PR
Forrás: (x)

Hogyan rejtsem el a konvektorom?

Hogyan rejtsem el a konvektorom?

A gázkonvektor a gázfűtés egyik legismertebb fűtési fajta, tekintettel arra, hogy a régebben épült otthonokban előszeretettel alkalmazott megoldásnak számított.

Manapság a gázkonvektor mellett elektromos is elérhető, ami a fűtési alternatívákat számát bővíti. De vajon a konvektor elég esztétikus megoldásnak számít manapság is?

Sokan úgy gondolják, hogy a konvektor pazarló és drága fűtési mód, pedig ez közel sincs így, különösen nem az elektromos konvektor esetében. Ahhoz persze, hogy pontos képet kapjuk a hatásfokról, érdemes a konvektorok leírásában elmerülni, hiszen az fest teljes képet az elérhető hőleadásról és annak mentén tudunk a felmerülő költségekkel számolni.

Persze nem csupán a felmerülő költségek, de a konvektor esztétikai megjelenése is problémát okoz sok háztartásban. Természetesen a mai, modern készülékek még az új otthonokban is megállják helyüket, de amennyiben a régebbi típusú konvektorunkat szeretnénk otthonunk enteriörébe illeszteni, nehezebb dolgunk van.

Ahogyan a legtöbb berendezési tárgy esetében igaz, így elmondható a konvektorokról is, hogy azok eltakarása akár házi, úgynevezett DIY módszerekkel is megoldható.

Lássuk, mik a legnépszerűbb megoldások, ha konvektor elrejtéséről van szó.

Burkolat

A leginkább kézenfekvő megoldás a konvektor burkolása. Bár résen kell lennünk, ha ilyen megoldásban gondolkodunk, hiszen nem alkalmazható akármilyen anyag a burkolásra annak tűzveszélyessége miatt. A fa alapanyag emiatt például egyáltalán nem jöhet szóba, más megoldások viszont bátran alkalmazhatóak.

Jó megoldás lehet például a kovácsoltvas burkolat, bár kétségtelen, hogy ennek meghatározó stílusa kevés enteriőrbe illeszthető be megfelelő magabiztossággal.

A kevésbé elegáns, vagy másnéven klasszikus stílus stílus követői egyszerű fém lemezzel is eltakarhatják a konvektort. Elsőre ugyan nem hangzik kifejezetten szép megoldásnak, de a fémlemezben rejlő lehetőségek igen sokrétűek. Festhetősége és perforálhatósága olyan ízléses, mégis biztonságos takarási módot biztosítanak, ami akár modern otthonokban is jól használható.

Mozgatható takarás

Akármennyire is kézenfekvő konvektor burkolatban gondolkodni, célszerűbb lehet olyan megoldást választani, ami mozgatható, illetve alul és felül egyaránt nyitott. A fentiekben leírt alapanyagok ebben az esetben is megoldást jelenthetnek, de egyfajta paraván-szerű kialakítással úgy alakíthatunk ki teljes biztonságot, hogy mellette szép, és nem utolsó sorban könnyen javítható is marad a konvektor.

Festés

Ha nem szeretnénk eltakarni a konvektort, mégis (akár annak elhasználódása miatt) szeretnénk új színt kölcsönözni neki, bátran festhetjük is azt. Természetesen sem az anyag, sem a folyamatos és nagymértékű hőhatás nem enged bármilyen alapanyaggal való pingálást, mégis egyszerű, gyors és olcsó megoldás lehet, ha valami újra és szépre vágyunk a fűtési szezon közeledtével.

Könnyű és pontos szabályozhatósága, egyszerű működési elve és viszonylag olcsó fenntartása miatt a konvektor igen kedvelt fűtési forma, bár inkább régebbi típusú ingatlanokban gyakori az előfordulása. Amennyiben ilyen ingatlannal van dolgunk, jó tudni, hogy nem szükségszerű a teljes fűtési rendszer cseréje ha valami újra vágyunk. A fenti módszerek bármelyike hamar új, nekünk tetsző külsőt kölcsönöz a konvektornak.

Címkék: burkolás, fűtés, kazán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.