Városlista
2020. február 27, csütörtök - Ákos, Bátor

Hírek

2019. December 06. 13:47, péntek | PR

Hogyan óvjuk a téli fagytól a napellenzőt?

Hogyan óvjuk a téli fagytól a napellenzőt?

A napellenzőnk téliesítése alapvető karbantartási művelet, ha sokáig kívánjuk élvezni annak hasznát. A ponyva szezonon kívül is jó szolgálatot tesz, ám egy kis odafigyeléssel meghosszabbíthatjuk az élettartamát.

Egy impozáns napellenző mindig a veranda dísze, ami felteszi a koronát a házra a nyári napsütésben. Ha szeretnéd sokáig élvezni az árnyékát, érdemes gondoskodni arról, hogy megóvjuk az állagát. Nézzük, milyen károsodás érheti a napellenzőt, ha nem téliesítjük időben!

● A fém keret és a tartozékok elrozsdálhatnak. Utóbbiak beszorulhatnak és szétforgácsolódhatnak, amint az olajozás megdermed. (A rozsdamentes acél és az alumínium is rozsdálhat.)
● Szintén beszorulhat a ponyva, ha nem nyitogatjuk rendszeresen.
● A fém keret egy bizonyos mennyiségű súly alátámasztására van kialakítva. Ha kinyitva hagyjuk erős havazás idején, a tartókarok és a támasztékok elhajolnak és megvetemednek. Egy köbméter hó súlya 3 és 9 kg között van annak nedvességtartalmától függően. Ezért erős havazás előtt érdemes visszahúzni a ponyvát.

Bár a napellenzők egész éves használatra vannak kialakítva, adunk néhány tippet, amikkel segíthetünk megőrizni a napellenzőnk jó kondícióját.

● Érdemes hagyatkozni a beálló fagyokra, amik arra figyelmeztetnek, hogy ideje téliesíteni a napellenzőnket. Ne nyitsd széjjel a napellenzőt, ha már belepte a dér, és körbeölelte a fagy. Várd meg, amíg teljesen leolvad róla, mielőtt újra használod. Tönkre teheti a motort és az anyagot, ha fagyott állapotban próbálod használni.
● Mielőtt túl hidegre fordul az időjárás a napernyő használatához, ajánlott alaposan megtisztítani. Egy finomabb kefével és higított mosogatószerrel óvatosan súrold meg a ponyvát és töröld le a keretet.
● Jó ötlet leszedni a napernyőről a rojtokat, hogy ne tépázza meg a szél, a fagy és a téli időjárás.
● Egész télen át érdemes jég- és hómentesen tartani a napellenző ponyváját és a motort. Az olvadt hóból és jégből kiolvadó víz tönkreteheti a napellenződet – akár nyitott, akár féltokozott az ernyőd, sőt, a teljesen tokozottat is.
● A napvitorlákat érdemes leszerelni és eltárolni télre, hogy megóvjuk a téli fagytól és hidegtől. Így a vitorla sokkal jobban megőrzi minőségét a következő szezonokra.

További tippek:
● Tisztítsd meg a textilt és keféld ki a fellazult piszkot, majd teljesen szárítsd ki, ha kimostad!
● Győződj meg arról, hogy teljesen összezártad a napernyődet!
● Áramtalanítsd a napellenzőt!

Azt javasoljuk, hogy figyeld az időjárást és készítsd fel a napellenződet a fagyos időre, mert akkor tovább élvezheted a teraszon az árnyékolást a kinti nyári napokon.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Január 31. 10:23, péntek | PR

Megjelent Wéber Feri első saját dala

2020. Január 28. 11:59, kedd | PR

9 érdekes tény a lóversenyről

2020. Január 24. 15:07, péntek | PR

Újévi fogadalmak: Hogyan olvassunk több könyvet idén?

Olvasni ismét divatos elfoglaltság, ami nagy öröm lehet számodra is, hiszen egy jó könyvvel a kezedben megszűnik a világ, és egy új nyílhat meg előtted.