Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Március 22. 09:30, szerda | PR
Forrás: (x)

Hogyan határozzák meg a szobafestés árakat a szakemberek?

Hogyan határozzák meg a szobafestés árakat a szakemberek?

A szobafestés tipikusan egy olyan munka, amivel megpróbálkozhatunk sajátkezűleg, de ha a megfelelő szakemberre bízzuk, akkor sokkal szebb végeredményt kaphatunk.

Természetesen ez esetben felmerül a kérdés, hogy mennyibe fog ez kerülni nekünk?

Ha hiteles forrásból szeretnél tájékozódni arról, hogy alakulnak a szobafestés árak, akkor a joszaki.hu oldalra kattintva megteheted. Itt ugyanis rengeteg hasznos információt olvashatsz ebben a témában is.

Milyen részfeladatokból áll a szobafestés?

Amikor a szobafestés árakra vagyunk kíváncsiak, akkor általában a számlán szereplő összegre gondolunk. Ugyanakkor jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy az egyes részfeladatok mennyibe kerülnek, így ugyanis elkerülhetjük a félreértéseket.

Talán nem is gondolnád, de a szobafestés árak legnagyobb részét - közel 30%-át - a glettelés teszi ki. Ezt követi az előző festék eltávolítása, aztán maga a festés, az anyagköltség, a fóliázás, az alapozás, végül pedig a legkisebb hányadban a kiszállási díj. Ezeket a tételeket kell kifizetnünk tehát, ha szakembert keresünk például a joszaki.hu oldalon, és rábízzuk a munkát.

Hogyan számolnak a festők, amikor árajánlatot adnak?

Mint ahogy sok más szakmunka, úgy a festés esetén is elmondható, hogy részfeladatonként számolnak a szakik, majd pedig a teljes összeget négyzetméterben vagy pedig folyóméterben határozzák meg. Ha sikerül kifognunk egy kedvező áron dolgozó szakit, akkor akár már 875 ft/négyzetméter áron is elvállalhatja a munkát. Nagyon fontos, hogy nem a helyiség alapterületét veszik alapul, hanem a festendő falfelület méretét.

Ebből következik tehát, hogy az árkalkulációhoz falanként, illetve helyiségenként területet számolnak. Vagyis a fal magasságát összeszorozzák a fal szélességével, külön beszorozzák a nyílászárók szélességét, magasságát, majd a két értéket kivonják egymásból. A szobafestés árak tehát attól függően is változhatnak, hogy hány ajtó, illetve ablak van a szobában. Ha jobban is belemélyednél a témába, akkor látogass el a joszaki.hu oldalra, ahol egy részletes ismertetőt találhatsz erről!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.