Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 06. 13:49, péntek | PR

Hogy vigyázzunk karácsonykor a pénzünkre?

Hogy vigyázzunk karácsonykor a pénzünkre?

Ünnepekkor valóságosan és képletesen is oda kell figyelnünk a pénztárcánkra. Legtöbben sokmindent veszünk ilyenkor, és rengeteg dolgunk van.

Így nehezebb az olyan apróságokra odafigyelni, minthogy például hamis árut veszünk, vagy megcsúszunk egy online rendeléssel.

Ajándék a netről - kockázatokat rejt

A karácsonyi előkészületek, családi, baráti programok, céges évvégi bulik forgatagában mentőötletnek tűnhet éjjel tizenegykor a notebook előtt elintézni az ajándékok megrendelését. Ám ha december közepén jut netán eszünkbe mindez, akkor érdemes nagyon drukkolnunk, hogy befussanak a csomagok.
Egyre többen intézik online a mindennapos vételek mellett az ajándékvásárlást is. Ez azzal jár, hogy ebben a csúcsidőszakban túlterheltek a webáruházak. A legnagyobbak ilyenkor felduzzasztják munkaerő bázisukat, hogy bírják a tempót, tartsák a határidőt. Hiszen a karácsonyi ajándék esetében egyáltalán nem mindegy, mikor érkezik meg: oda kell tenni a fa alá.
A késések 2018-ban sok gondot okoztak idehaza, elsősorban a postai dolgozók túlterheltsége miatt.
Ha nem szeretnénk, hogy jövő januárban csöngessenek be az ajándékunkkal, két dologra érdemes figyelni: ne rendeljünk túl távoli célpontról - például Kínából - kevéssel karácsony előtt; illetve ha fogy az idő Szentestéig, kerüljük a postai utat. Például vegyük át a terméket csomagponton vagy személyesen. A legnyugodtabbak akkor lehetünk, ha novemberben elintézzük a netes rendeléseket.
Az sem mellékes, milyen webshopból vásárolunk. A kicsi, nem visszakereshető cégtörténetű, negatív értékelésekkel bíró üzleteket éppúgy kerüljük el, mint a rossz hírű hentest az utca végén. Ha megbízhatatlan cégnek utalunk, futhatunk a pénzünk után: előfordulhat, hogy nem kapunk semmit, vagy amit küldenek, azt nem cserélik vissza.

Az utcán, boltban, piacon is figyeljünk oda

Karácsony előtt a kapkodásban az emberek kevésbé figyelnek, és könnyebben költenek értéktelen termékekre. Hazafelé a munkából, adenti vásárban, kisboltban - hajlamosak vagyunk kinyitni a pénztárcánkat akkor is, ha máskor nem tennénk.
Így kerül az ajándékok közé hamis parfüm, vagy valamilyen karácsonyi jellegű dekoráció, aminek nem sok hasznát veszi a megajándékozott.
Ha nagy tömegben vásárolgatunk év végén, fizikailag is vigyázzunk a pénzünkre, ugyanis a zsebtolvajok a bazárokban, vásárokban előszeretettel utaznak az értékeinkre.

Ne az ajándék legyen a középpontban

Az ünnepünk akkor lesz örömteli, ha nem folyamatosan a pénzen, az ajándékokon gondolkodunk. Egy család karácsonya nem attól boldog, hogy még a függöny is ki van vasalva, hatféle desszert van az asztalon és százezrekre rúg az ajándékok összértéke.
Sok helyen már szokássá vált a tárgyi ajándékok helyett élményeket adni, vagy adományra fordítani azt az összeget, amit ‘kacatokra’ költenének a családtagok, barátok.
A személyre szabott, odafigyelve választott meglepetések teszik igazán széppé az ünnepet, valamint az örömteli közös programok.
Ajándékozzunk inkább időt: gyerekes családokban vegyünk ki szabadságot, és menjünk el a hegyekbe szánkózni, síelni; vagy csak látogassuk meg együtt az elhanyagolt rokonokat. ‘Lassuljunk le’, élvezzük a közös ünneplést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.