Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Október 31. 22:00, kedd | Helyi
Forrás: Böröczky András

Hogy kerültek ezek az útra?

Hogy kerültek ezek az útra?

Olvasónk írt a pápai közutakon szerzett tapasztalatairól:

A fenti címben említett kérdés fogalmazódott meg bennem és gépeltem le némi öncenzúra után, amikor hétfőn reggel a munkahelyre menet a kerékpárommal kanyarodtam a Fapiac térről a Széchenyi utca irányába.

A kérdésre a válasz valószínűleg nem az, hogy a napokban előforduló viharos szél fújta oda. A választ feltehetően csak az tudja, akinek a „közlekedési eszközéről” vagy bármijéről leesett. Természetesen megálltam és összeszedtem, mivel nem lenne jó, ha ezek a fémhulladékok bárkinek kárt okoznának. A mögöttem haladó autós is megállt és megköszönte, mint pozitív visszajelzés jól esett számomra. A történetnek része az is, hogy az elmúlt pár hónapban a két utca kereszteződésében már több alkalommal találtam hasonló hulladékot (pl.: rozsdás csavarokat, 100as szeget, fém alkatrészeket…stb.).

Valószínűleg nehéz lenne meghatározni, hogy ki a felelős ezekért a hulladékokért, de esetleg, ha magára ismer és nagyobb figyelmet fordít a járműve állapotára, vagy a rakománya rögzítésére, akkor azzal sok felesleges kártól és sérüléstől kímélné meg a közlekedőket.

Mit mond a KRESZ?

- A közlekedésben olyan járművel szabad részt venni, amely az utat és tartozékait nem rongálja és azok környezetét nem szennyezi.

-Aki a közutat vagy a közúti jelzést megrongálta, beszennyezte vagy a közútra a közlekedés biztonságát, zavartalanságát hátrányosan befolyásoló tárgyat juttatott, köteles a keletkező veszély elhárításáról gondoskodni.

Böröczky András
szociálpedagógus

Címkék: közlekedés, kresz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 19:28, csütörtök | Helyi

Lerakott egy nagy kupac építési törmeléket, azt mondta, csak a rossz út hibáit akarta javítani

A pápai nyomozók elfogták a 65 éves helyi férfit.

2024. Július 25. 15:48, csütörtök | Helyi

Hirtelen leváltották a Pápai Sport Kft. ügyvezetőjét

A képviselők sürgősségi indítványként tárgyaltak Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívásáról, úgy tűnik, Áldozó Tamás bosszújáról lehet szó.

2024. Július 25. 14:22, csütörtök | Helyi

Három éve 100 millió forintból újították fel, most eladnák a döbröntei turistaházat

A mai képviselő-testületi ülés tárgyalta Pápa Város Önkormányzata tulajdonában lévő döbröntei turistaház értékesítését. 168 milliót kérnének érte.

2024. Július 25. 13:58, csütörtök | Helyi

Átveszik a reformátusok az ESZI-t

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy egyházi fenntartásba kerül októbertől Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye által nyújtott szolgáltatások java része.