Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2023. Október 31. 22:00, kedd | Helyi
Forrás: Böröczky András

Hogy kerültek ezek az útra?

Hogy kerültek ezek az útra?

Olvasónk írt a pápai közutakon szerzett tapasztalatairól:

A fenti címben említett kérdés fogalmazódott meg bennem és gépeltem le némi öncenzúra után, amikor hétfőn reggel a munkahelyre menet a kerékpárommal kanyarodtam a Fapiac térről a Széchenyi utca irányába.

A kérdésre a válasz valószínűleg nem az, hogy a napokban előforduló viharos szél fújta oda. A választ feltehetően csak az tudja, akinek a „közlekedési eszközéről” vagy bármijéről leesett. Természetesen megálltam és összeszedtem, mivel nem lenne jó, ha ezek a fémhulladékok bárkinek kárt okoznának. A mögöttem haladó autós is megállt és megköszönte, mint pozitív visszajelzés jól esett számomra. A történetnek része az is, hogy az elmúlt pár hónapban a két utca kereszteződésében már több alkalommal találtam hasonló hulladékot (pl.: rozsdás csavarokat, 100as szeget, fém alkatrészeket…stb.).

Valószínűleg nehéz lenne meghatározni, hogy ki a felelős ezekért a hulladékokért, de esetleg, ha magára ismer és nagyobb figyelmet fordít a járműve állapotára, vagy a rakománya rögzítésére, akkor azzal sok felesleges kártól és sérüléstől kímélné meg a közlekedőket.

Mit mond a KRESZ?

- A közlekedésben olyan járművel szabad részt venni, amely az utat és tartozékait nem rongálja és azok környezetét nem szennyezi.

-Aki a közutat vagy a közúti jelzést megrongálta, beszennyezte vagy a közútra a közlekedés biztonságát, zavartalanságát hátrányosan befolyásoló tárgyat juttatott, köteles a keletkező veszély elhárításáról gondoskodni.

Böröczky András
szociálpedagógus

Címkék: közlekedés, kresz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 07:42, szombat | Helyi

100 van Gogh rajz az Esterházy-kastélyban

Új időszaki kiállítás nyílt az Esterházy-kastélyban. A tárlat 100 Vincent van Gogh rajzot mutat be.

2024. Május 24. 08:09, péntek | Helyi

Lényegesen gyorsabban készül a Kossuth utca, mint tavaly

Míg tavaly egy nagyságrendileg ugyanekkora terület burkolása csaknem négy és fél hónapot vett igénybe, most alig másfél hónap elegendő volt rá.