Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 27. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hoffmann: jövőre tovább emelkedik a tanárok fizetése

Hoffmann: jövőre tovább emelkedik a tanárok fizetése

A jövő évi költségvetésben a kormány több mint 150 milliárd forintot különít el a pedagógusok béremelésére - mondta Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár ózdi sajtótájékoztatóján. A köznevelésért felelős államtitkár úgy fogalmazott: az előmeneteli rendszer bevezetésével 160 ezer pedagógusnak emelkedett a fizetése. A novemberi fizetéssel visszamenőleg megkapja a kompenzációt az a néhány száz pedagógus és igazgató, akinek a korábbi bére magasabb volt mint az új alapilletménye.

Mint mondta, a mostani béremelés csak az első lépés, amelyet 2017-ig minden év szeptemberében további követi. Hozzátette: ebben az évben és jövőre mintegy 183 milliárd forintot biztosít a költségvetés a pedagógusok béremelésére.

Kiemelte, hogy a mostani átsorolás csak a munkakör betöltéséhez szükséges végzettség és a pályán töltött idő szerint differenciál, a minősítési eljárások elindulásával azonban a minőségi munkát és a nagyobb teljesítményt is díjazza. Az államtitkár kitért arra is, hogy a pedagógusok új munkaidő-számításával a túlóra fogalma kikerült a köznevelés rendszeréből, azonban az új szabályozás nem teszi lehetővé a korábban az aránytalan túlmunkát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: