Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2020. Május 18. 14:35, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hivatalos: Idén elmarad a Játékfesztivál

Hivatalos: Idén elmarad a Játékfesztivál

Bár sokan sejtették, hivatalosan a mai napon jelentette be a polgármester, hogy az idei évben - a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések miatt - nem rendezik meg a fesztivált.

Dr. Áldozó Tamás ma délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, egyeztetett a Jókai Mór Művelődési és Szabadő Központ vezetőjével, Szabadkai Veritával, a következő időszakra tervezett rendezvényekről. A polgármester az egyeztetések eredményéről elmondta, a város június 30-ig egészen biztosan nem fog rendezvényt szervezni, így a Pápai Játékfesztivák egészen biztosan elmarad. A rendszerváltás óta ez lesz az első olyan év, hogy a pápaiakat leginkább vonzó programot nem rendezik meg a városban.

Szintén fontos bejelentés volt a polgármestertől, hogy idén városrészi napokat sem rendeznek, a tervek szerint azonban augusztus 20-án közösen ünnepelhetjük meg az államalapítást. Az első önkormányzat által szervezett esemény az augusztus 16-i Hősök Napja lehet.

Az őszi programokra már úgy készülnek, hogy azokat szintén megrendezik, így várhatóan a borfesztivál és a barokk napok is meg lesz tartva, mindkettő projektből finanszírozott rendezvény.

A játszóterek közül egyedükl a Kópé Vár nem nyitott még ki, de ez nem a koronavírussal van összefüggésben, egyes játékok szabványossági felülvizsgálata zajlik még. A polgármesteri hivatal ügyfélfogadási idejében és rendjében egyelőre nincs változás - tudtuk meg Áldozó Tamástól.

A polgármester sajtótákékoztatóján elmondta, tovább folytatódott az utóbbi hetekben tapasztalható pozitív tendencia, egyre kevesebb érvényben lévő karantén van a városban. - Összesen eddig 158 karantén elrendeléséről döntött a hatóság, azonban 140 esetben ezt már fel is oldotta. Jelenleg 18 fő van járványügyi megfigyelés alatt, szemben az egy héttel ezelőtti 26 fővel, járványügyi zárlat pedig jelenleg nincs érvényben Pápán - mondta el a városvezető.

Egyre többen választják az intézményi elhelyezést gyermekeik számára, már 110 bölcsődés és 161 óvodás jár önkormányzati intézménybe, mintegy 20-25 százalékkal többen, mint az előző héten. - Hiszünk abban, hogy a folyamatosan igénybevételre felkínált, jó minőségű és biztonságos önkormányzati szolgáltatás is nagy vonzerő, de legalább ilyen fontos az, hogy a szülők el tudnak menni dolgozni - hangsúlyozta Áldozó Tamás.

A városvezető hozzátette, továbbra is érkeznek védőfelszerelések az Egyesített Szociális Intézményhez és az Egészségügyi Alapellátási Intézethez.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 11:50, kedd | Helyi

Erdészekkel és vadászokkal közös akciót tartottak a rendőrök a Bakonyban

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai ajkai rendőrökkel, valamint erdészekkel és vadászokkal együtt ellenőriztek.

2021. Január 26. 09:28, kedd | Helyi

Ez ám a kátyú! Olvasónk fotója a Petőfi utcából!

Az egyébként is igencsak rossz állapotú utcában méteres lyuk keletkezett az úttesten.

2021. Január 25. 19:05, hétfő | Helyi

Százmilliós digitalizációs projekt zárult le a Pápai Tankerületi Központnál

Lezárult a Pápai Tankerületi Központ 2018-ban indult projektje, amelynek a digitális környezet kialakítása volt a célja, a központ köznevelési intézményeiben.

2021. Január 25. 12:08, hétfő | Helyi

Megkezdték a fakivágást az Esterházy úton

A mai napon megkezdték a Városgondnokság munkatársai annak a 26 fának a kivágását, amelyekről korábbi vizsgálatok állapították meg, hogy beteg egyedek.