Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2020. Május 18. 14:35, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hivatalos: Idén elmarad a Játékfesztivál

Hivatalos: Idén elmarad a Játékfesztivál

Bár sokan sejtették, hivatalosan a mai napon jelentette be a polgármester, hogy az idei évben - a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések miatt - nem rendezik meg a fesztivált.

Dr. Áldozó Tamás ma délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, egyeztetett a Jókai Mór Művelődési és Szabadő Központ vezetőjével, Szabadkai Veritával, a következő időszakra tervezett rendezvényekről. A polgármester az egyeztetések eredményéről elmondta, a város június 30-ig egészen biztosan nem fog rendezvényt szervezni, így a Pápai Játékfesztivák egészen biztosan elmarad. A rendszerváltás óta ez lesz az első olyan év, hogy a pápaiakat leginkább vonzó programot nem rendezik meg a városban.

Szintén fontos bejelentés volt a polgármestertől, hogy idén városrészi napokat sem rendeznek, a tervek szerint azonban augusztus 20-án közösen ünnepelhetjük meg az államalapítást. Az első önkormányzat által szervezett esemény az augusztus 16-i Hősök Napja lehet.

Az őszi programokra már úgy készülnek, hogy azokat szintén megrendezik, így várhatóan a borfesztivál és a barokk napok is meg lesz tartva, mindkettő projektből finanszírozott rendezvény.

A játszóterek közül egyedükl a Kópé Vár nem nyitott még ki, de ez nem a koronavírussal van összefüggésben, egyes játékok szabványossági felülvizsgálata zajlik még. A polgármesteri hivatal ügyfélfogadási idejében és rendjében egyelőre nincs változás - tudtuk meg Áldozó Tamástól.

A polgármester sajtótákékoztatóján elmondta, tovább folytatódott az utóbbi hetekben tapasztalható pozitív tendencia, egyre kevesebb érvényben lévő karantén van a városban. - Összesen eddig 158 karantén elrendeléséről döntött a hatóság, azonban 140 esetben ezt már fel is oldotta. Jelenleg 18 fő van járványügyi megfigyelés alatt, szemben az egy héttel ezelőtti 26 fővel, járványügyi zárlat pedig jelenleg nincs érvényben Pápán - mondta el a városvezető.

Egyre többen választják az intézményi elhelyezést gyermekeik számára, már 110 bölcsődés és 161 óvodás jár önkormányzati intézménybe, mintegy 20-25 százalékkal többen, mint az előző héten. - Hiszünk abban, hogy a folyamatosan igénybevételre felkínált, jó minőségű és biztonságos önkormányzati szolgáltatás is nagy vonzerő, de legalább ilyen fontos az, hogy a szülők el tudnak menni dolgozni - hangsúlyozta Áldozó Tamás.

A városvezető hozzátette, továbbra is érkeznek védőfelszerelések az Egyesített Szociális Intézményhez és az Egészségügyi Alapellátási Intézethez.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 30. 14:00, kedd | Helyi

Ittasan hajtott fának a nő Nagytevelen, a rendőrök eljárást indítottak ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2020. Június 30. 12:18, kedd | Helyi

310 millió forint az önkormányzati mínusz a járvány miatt

Összegezték a koronavírus járvány miatt kieső bevételeket, illetve a védekezésre költött összegeket. Első körben 310 millió forint mínusz jött ki, de ez még lehet ennél jóval több is.

2020. Június 30. 09:13, kedd | Helyi

50 helyett 116-al hajtott Kéttornyúlakon!

Továbbra is a gyorshajtás az egyik legfőbb baleseti ok, ezért a pápai rendőrök mindent megtesznek a sebességtúllépők kiszűrése érdekében.

2020. Június 29. 19:21, hétfő | Helyi

Gyönyörű képsorok városunkról - Bemutatták Pápa imázsfilmjeit

A várost bemutató rövidfilmeket eredetileg az év elején mutatták volna be, ám a koronavírus járvány miatt mostanra tolódott azok nyilvánosságra hozatala.