Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2014. Szeptember 06. 06:00, szombat | Belföld

Hitelelbírálás után mégsem vásárolt, mégis a nevén a hitel – Hogyan?

Hitelelbírálás után mégsem vásárolt, mégis a nevén a hitel – Hogyan?

Hitelelbírálás után mégsem vásárolta meg a kinézett autót, majd 10 évvel később derült ki, hogy mégis a nevére került a hitel – Hogyan? Mit tehet a kérdező? Erre válaszol az onlinejogsebesz.hu.

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!
10 évvel ezelőtt hitelelbírálást kértem egy autókereskedésben, amelyet el is végeztek és közölték, hogy az elbírálás pozitív volt és jogosult vagyok a hitelre. Az autóra a munkámhoz lett volna szükség, de mire a jó hírt megkaptam a kereskedőtől a munkám megszűnt és anyagi helyzetem megváltozott, tehát nem hoztam el az autót a kereskedőtől. Nem volt lehetőségem kifizetni a forgalomba helyezés díját sem, tehát maradtam autó nélkül. 3 hónap múlva egy cégtől érdeklődtek, hogy hol van az autó, mire én közöltem velük, hogy sosem hoztam el a kereskedőtől, tehát fogalmam sincs, amin csodálkoztak is nagyon, de ennyiben maradtunk.
Közben külföldre mentem dolgozni és nemrég jöttem haza mintegy 10 kint töltött év után. Kikértem a BISZ-től a jelentést és meglepődve láttam, hogy közel 2.000.000 Ft tartozással a BAR listán vagyok már vagy 10 éve.
Néztem nagyot és nem értettem, hogy lehet az, hogy sosem hoztam el az autót, egy árva szerződést sem kaptam a banktól és a hitel a nevemen van mégis. Kicsit furcsa a helyzet. Kérdésem az, hogy lehet-e jogos egy olyan hitelkövetelés, amelynek a tárgya sosem képezte a tulajdonomat. A bejegyzett tartozás összege mintegy 40 %-a az eredeti hitelösszegnek a BISZ dokumentumai szerint. Az eredeti dokumentumokat én sosem láttam, mert sosem kaptam hitelszerződést a banktól, vagy bárki mástól.
Válaszukat előre is köszönöm!

2014. 06. 25.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Lehet, a hitelszerződés akkor is létrejött, ha Ön nem vette át a gépkocsit, hiszen a leírtak alapján elképzelhető, hogy a gépkocsit megvásárolta, csak nem vette át. Ha ez így van, feltehetőleg a hitelező bank vagy egyéb pénzintézet a gépkocsi eladójának folyósította az összeget. Javaslom, vegye fel a hitelező pénzintézettel a kapcsolatot és tekintse meg a dokumentumokat, ezt követően lehet csak eldönteni a tennivalókat.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 14:18, péntek | Belföld

KSH: az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,4 százalékkal emelkedett

2024. Április 12. 14:13, péntek | Belföld

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

2024. Április 12. 09:48, péntek | Belföld

Hétfőn jár le a gépjárműadó befizetésének határideje

Április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Belföld

Menczer Tamás Gyurcsányt és Márki-Zayt is belelátja Magyar Péterbe

Magyar Péter úgy hazudik, mint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, egykori miniszterelnök és azon az úton megy, mint Márky-Zay Péter korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt