Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. November 06. 11:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hétvégén liba-napok, a kastélyudvaron

Hétvégén liba-napok, a kastélyudvaron

Színes programokkal várják az érdeklődőket november 9-10-én az Esterházy-kastély udvarán, Szent Márton napja alkalmából.

Lázasan készülődnek már a Városgondnokság munkatársai a hétvégi programok helyszínén, ahol felállították a rendezvénysátrat, épül a színpad és a faházak. A rendezvénysátorban 15 produkciót és több mint száz közreműködőt láthatnak majd a két nap során az érdeklődők - tudtuk meg Bognárné Novák Ilonától, a programokat szervező JMSZK igazgatóhelyettesétől. A programok összeállításakor gondoltak a családokra is, tehát minden korosztály megtalálhatja majd a számára kedves elemeket.

Szombaton este a Retroleum zenekar szórakoztatja a közönséget, a '60-as, '70-es és '80-as évek slágereivel. Vasárnap 18 órától a Kolompos népzenei együttes áll színpadra, amely a Márton-nappal kapcsolatos szokásokat is megeleveníti, interaktív módon. Az új bor megkóstolásához Zsolnay Róber zenél, szinten vasárnap este. Az újbor szentelés ceremóniája és a bor és pálinka lovag avatás sem marad el idén sem, ahogy a Liba Tour sem, amely négy állomáson várja a családokat. A résztvevőket értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A programok mellett a gasztronómiai kínálat is változatos lesz, Villányi, Tokaji, Somlai és Balatoni borokat kóstolhatunk majd a két nap során, de természetesen pálinka kínálatból is lehet majd válogatni. A libából készült ételek mellett kürtős kalácsot és mini fánkot ehet, aki megéhezik. Az Esterházy-kastélyban kézműveskedni és sütögetni is lehet majd, amelyre a kicsiket és a nagyokat egyaránt várják. A lego asztalos játszóház kedvezményes áron és kibővült nyitva tartással áll a kicsik rendelkezésére - mondta el Boros Katalin, a kastély üzemeltető nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 21:00, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy épület a Gróf úton

A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat.

2019. November 21. 17:15, csütörtök | Helyi

Hamis rendszámú, engedély nélkül elvitt autóval okozott ittasan balesetet Csóton

Egy 20 éves pápai férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés, egy 21 éves bakonyszücsi lakos ellen pedig jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon.

2019. November 21. 17:13, csütörtök | Helyi

Valutával csal két román állampolgár Pápán, de lebuktak

Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. November 21. 10:00, csütörtök | Helyi

21. századi technológia a pápai Korona Gyógyszertárban

Egy szoba méretű gyógyszerkiadó robot dolgozik a Csóka körforgalomnál található patika alagsorában. Amióta "Róbert" munkába állt, gyakorlatilag megszűnt a sorban állás, miközben többen vásárolnak a gyógyszertárban, mint korábban.