Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2019. November 06. 11:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hétvégén liba-napok, a kastélyudvaron

Hétvégén liba-napok, a kastélyudvaron

Színes programokkal várják az érdeklődőket november 9-10-én az Esterházy-kastély udvarán, Szent Márton napja alkalmából.

Lázasan készülődnek már a Városgondnokság munkatársai a hétvégi programok helyszínén, ahol felállították a rendezvénysátrat, épül a színpad és a faházak. A rendezvénysátorban 15 produkciót és több mint száz közreműködőt láthatnak majd a két nap során az érdeklődők - tudtuk meg Bognárné Novák Ilonától, a programokat szervező JMSZK igazgatóhelyettesétől. A programok összeállításakor gondoltak a családokra is, tehát minden korosztály megtalálhatja majd a számára kedves elemeket.

Szombaton este a Retroleum zenekar szórakoztatja a közönséget, a '60-as, '70-es és '80-as évek slágereivel. Vasárnap 18 órától a Kolompos népzenei együttes áll színpadra, amely a Márton-nappal kapcsolatos szokásokat is megeleveníti, interaktív módon. Az új bor megkóstolásához Zsolnay Róber zenél, szinten vasárnap este. Az újbor szentelés ceremóniája és a bor és pálinka lovag avatás sem marad el idén sem, ahogy a Liba Tour sem, amely négy állomáson várja a családokat. A résztvevőket értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A programok mellett a gasztronómiai kínálat is változatos lesz, Villányi, Tokaji, Somlai és Balatoni borokat kóstolhatunk majd a két nap során, de természetesen pálinka kínálatból is lehet majd válogatni. A libából készült ételek mellett kürtős kalácsot és mini fánkot ehet, aki megéhezik. Az Esterházy-kastélyban kézműveskedni és sütögetni is lehet majd, amelyre a kicsiket és a nagyokat egyaránt várják. A lego asztalos játszóház kedvezményes áron és kibővült nyitva tartással áll a kicsik rendelkezésére - mondta el Boros Katalin, a kastély üzemeltető nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 14:21, péntek | Helyi

Enyhítés a pápai idősotthonokban is - Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ június 3-ai határozata alapján a látogatási tilalmat feloldották, új szabályokkal lesznek látogathatók a szociális intézmények.

2020. Június 04. 19:38, csütörtök | Helyi

Száz éve gyászba borult az ország - A trianoni békediktátumra emlékeztek Pápán

A trianoni békediktátum 100. évfordulóján, a Nemzeti Összetartozás Napján szerveztek megemlékezést Pápán, az Országzászló Emlékműnél.

2020. Június 04. 12:40, csütörtök | Helyi

Járdára lóg, füvön áll az autó - Repkednek a büntetések és a figyelmeztetések

Egyre-másra érkeznek az olvasói üzenetek, amelyekben arra panaszkodnak, hogy olyanokért szabnak ki büntetéseket a pápai közterület-felügyelők, amelyekért korábban nem járt még csak figyelmeztetés sem.

2020. Június 03. 15:39, szerda | Helyi

Kis mértékben nőtt a karanténba helyezett személyek száma

Jelenleg 27-en vannak járványügyi megfigyelés alatt a városban.