Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Március 19. 20:30, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Helyreigazító cikkekből csinált kiállítást a Jobbik

Helyreigazító cikkekből csinált kiállítást a Jobbik

A tárlatot még holnap délutánig megtekintheti a pápai Március 15. téren – mondta el Süle Zsolt.

Az önkormányzati képviselő párhuzamot vont az 1848-as forradalom 12 pontja és a Pápára érő jobbikos vándorkiállítás közt mondván, hogy a márciusi ifjak legelső követelése a sajtószabadságra és a cenzúra eltörlésére irányult. Szerinte ez ma is aktuális, hiszen a „közmédia a hatalom szócsövévé vált, a kormánytól független sajtót pedig igyekeznek bekebelezni, vagy elhallgattatni”. – Más országokban a kormányok harcolnak az álhírek ellen, nálunk pedig éppen a kormány és a hozzá közel álló média gyártja a hazugságokat és politikai elleneleik közül legtöbbször a Jobbikról hazudnak. Már körülbelül 200 elvesztett sajtóper bizonyítja ezt, amelyek során világosan kimondta a bíróság, hogy valótlanságot állítottak – mondta el Süle Zsolt hozzátéve, az ezek nyomán kötelezően közzétett helyreigazításokból mutat be válogatást a Március 15. téren kiállított anyag. Pártja és a helyi sajtó viszonyát kiegyensúlyozottnak nevezte, kivéve egy, szerinte Fidesz-közeli hírportált, illetve a megyei lapot, amely „folyamatosan közöl hazugságokat” – mondta.

A jobbikos képviselő abban bízik, hogy ezzel a kiállítással azok szemét is fel tudják nyitni, akik eddig nem figyeltek fel arra, hogy a „Fidesz a hatalmát eddig nagyrészt a hazug propagandának és politikai ellenfeleinek lejáratása biztosította”.

A politikus a kiállításon kívül két, jelenleg is tartó aláírásgyűjtési akcióról számolt be a sajtó képviselőinek. A „túlóratörvény” visszavonásáért zajló gyűjtést ma is aktuálisnak tartja, mivel mint mondta, Pápán is egyre többen keresik fel pártját és őt személyesen azzal, hogy egyes helyi munkahelyeken „teljes hétvégékre rendelik be a dolgozókat”, egymás után több alkalommal.

A Jobbik másik akciója a korrupció visszaszorítására irányul – árulta el Süle Zsolt. Szerinte ezt a célt szolgálná az Európai Ügyészséghez való csatlakozásunk, mivel – mint mondta – a magyar hatóság „nagyrészt falaz a kormánynak, szinte alig tesz valamit” egyes Fidesz-közeli cégek korrupciógyanús ügyeiben. – A Fidesz mereven elzárkózik az Európai Ügyészséghez való csatlakozástól, mivel a haverok zsebének uniós forrásokkal való kitömése, vagyis a gátlástan lopás jelenti hatalmuk egyik pillérét – fogalmazott Süle Zsolt arra kérve a választópolgárokat, hogy írják alá mindkét aláírásgyűjtő ívet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.