Városlista
2020. február 27, csütörtök - Ákos, Bátor

Hírek

2011. Augusztus 14. 07:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Helikopterhiány a légimentőknél

Helikopterhiány a légimentőknél

Két éve nincs tartalék helikoptere a légi mentőknek, miután az egyetlen 2009-ben karbantartási munkálatok közben megsérült és azóta nem vásároltak másikat és a közbeszerzést sem írták ki.

Ugyanakkor a biztosítótól és a minisztériumtól kapott pénz már régen megérkezett az Országos Mentőszolgálathoz - értesült a Magyar Nemzet.

Tartalék gép nélkül működik két éve Magyarországon a légi mentés. Hét bázison összesen hét helikopter áll készenlétben. Többször előfordult, hogy javítás vagy karbantartás miatt valamelyik bázison nem volt légi jármű, ezért arra az időre az adott térségben szünetelt a légi mentés.

Két éve karbantartás közben sérült meg egy mentőhelikopter a balatonfüredi légibázison, s miután a javíttatás többe került volna, mint egy új gép, ezért úgy döntöttek inkább újat vásárolnak helyette.

A lap információi szerint biztosítótól és a minisztériumtól kapott pénz már megérkezett az Országos Mentőszolgálathoz, de a közbeszerzési pályázatot még nem tették közzé. Megkérdezésükre a mentőszolgálat elmondta, hogy a tender még előkészítés alatt áll, de hamarosan kiírják a pályázatot.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: mentő

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 26. 16:06, szerda | Kék hírek

Ismét a rendőrség jár el szabálysértési eljárásokban

Márciustól ismét a rendőrség jár el általános szabálysértési hatóságként, ez könnyebbséget jelent majd az állampolgároknak,

2020. Február 26. 13:01, szerda | Kék hírek

Elítéltek egy gyermekeit veszélyeztető többszörösen büntetett férfit

Hat év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit a Marcali Járásbíróság a gyermekeivel szemben tanúsított bánásmódja miatt – tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya szerdán az MTI-t.

2020. Február 25. 06:11, kedd | Kék hírek

Nem jogerősen elítélték az Eger-Budapest buszjárat kirablóját

Nem jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte az Egri Törvényszék hétfőn a rablót.

2020. Február 24. 07:26, hétfő | Kék hírek

Háromszáznál több határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Összesen 332 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.