Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Október 02. 11:09, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), MTI

Helikopteres tanfolyam miatt hétfőtől nagyobb zaj várható Pápa légterében

Helikopteres tanfolyam miatt hétfőtől nagyobb zaj várható Pápa légterében

Másodjára ad otthont az Európai Védelmi Ügynökség által szervezett nemzetközi helikopteres harcászati oktató tanfolyamnak 2022. október 3-21. között az MH Pápa Bázisrepülőtér.

A tanfolyam részeként a különböző típusú magyar és külföldi helikopterek speciális helikopter-harcászati feladatokat fognak végrehajtani alacsony magasságban és lakott területek közelében. A repülések főként Veszprém megyét és Somogy megye északi részét érintik, kiemelten Pápa város, a volt Kenyeri repülőtér, és a Siófok-Kiliti repülőtér térségét, valamint az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőtereinek területét. A pilóták a kiképzés egyes feladatait közutak felett, alacsony magasságban teljesítik.

A tanfolyam ideje alatt helikopterek és harcászati repülőgépek intenzív hanghatása várható a nappali órákban. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát - áll a Bázisrepülőtér közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.