Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2022. Június 15. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Helikopterek lepték el a pápai légteret, éleslövészetet is tartanak

Helikopterek lepték el a pápai légteret, éleslövészetet is tartanak

A nemzetközi helikopter harcászati gyakorlatnak a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér ad otthont 2022. június 7–24. között.

Az éleslövészettel egybekötött gyakorlat részeként a magyar és külföldi helikopterek és harcászati repülőgépek alacsony magasságban hajtanak végre különféle feladatokat, alkalmanként lakott területek közelében is – olvasható a minisztérium közleményében.

Főként a dunántúli térséget érintik a repülések, ideértve Pápát, valamint a Kenyeri repülőtér és a Siófok-Kiliti repülőtér térségét, továbbá a Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőtereinek területeit.

A pilóták a kiképzés egyes feladatait közutakon haladó gépjárműkonvojok felett, alacsony magasságban teljesítik. A gyakorlat keretében tervezett harci helikopter éles lövészete a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterén lesznek – írja a minisztérium.

Arra is figyelmeztetnek: intenzív hanghatásra kell számítani a nappali és a késő esti órákban, habár a Magyar Honvédség arra törekszik a vonatkozó jogszabályokat betartva, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Videó: Honvédelem.hu

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 09:55, hétfő | Helyi

4 óra alatt 9 ittas sofőr Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság tegnap délelőtti közlekedési akciója során 4 óra alatt 9 ittas járművezetőt szűrtek ki az egyenruhások a forgalomból.

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete