Városlista
2019. november 13, szerda - Szilvia

Hírek

2019. Szeptember 26. 07:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Házhoz mentek a rendőrök Csóton

Házhoz mentek a rendőrök Csóton

Folytatódott az országos rendőrségi bűnmegelőzési program Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai iskolai előadásokkal, kerékpár regisztrációval és lakossági fórummal várták Csót lakosságát 2019. szeptember 24-én a Házhoz megyünk rendőrségi bűnmegelőzési program keretében.

A helyi Csóthi Géza Általános Iskola diákjai az egyedül otthon tartózkodás veszélyeiről, az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről, az internet veszélyeiről valamint a drogok használatának büntetőjogi következményeiről kaptak tájékoztatást. A rendőrök az iskolába érkező tanulók és pedagógusok kerékpárjait is regisztrálták a BikeSafe országos kerékpár regisztrációs rendszerben, amely egy esetleges kerékpár lopás esetén segítheti a nyomozást.

A rendezvény 16 órakor lakossági fórummal zárult. A helyi körzeti megbízott és a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója a betörések, besurranások, alkalmi lopások és az idősek sérelmére elkövetett trükkös lopások megelőzési lehetőségeiről beszélgetett a megjelentekkel, valamint prevenciós kiadványokat adtak át számukra. A programra kerékpárral érkező érdeklődők is regisztráltathatták kétkerekű járműveiket a BikeSafe országos adatbázisba.

A rendőrök a személyes beszélgetés során felhívták az állampolgárok figyelmét arra, hogy az utcakaput és a lakás ajtaját még otthon tartózkodás alatt is tartsák zárva, illetve a lakást elhagyva valamennyi ablakot csukják be. Hangsúlyozták továbbá, hogy a zárt udvaron, kertben és a garázsban tárolt autójukat is mindig zárják be, abban ne tartsanak értékeket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 11:15, szerda | Helyi

Négy önkormányzati épület energetikai korszerűsítése zajlik egyidőben

A Jókai Mór Városi Könyvtár, a Nátus Konyha ESZI Teveli és Vörösmarty úti épületeinél zajlik a munka, amelytől jelentős mértékű megtakarítást várnak.

2019. November 11. 15:11, hétfő | Helyi

Balesetet okozott, majd elhajtott a pápai férfi

Cserbenhagyás miatt indult büntetőeljárás egy 60 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. November 11. 13:12, hétfő | Helyi

Bűnmegelőzési előadás időseknek

A helyi önkormányzat által szervezett idősek napi rendezvényen tartott vagyonvédelmi előadást a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója Kemenesszentpéteren.

2019. November 10. 19:25, vasárnap | Helyi

Hármat lőtt, mégsem győzött a Perutz

Mosonmagyaróvárra utazott a pápai csapat az NBIII Nyugati csoportjának 14. fordulójában.