Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2019. Szeptember 26. 07:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Házhoz mentek a rendőrök Csóton

Házhoz mentek a rendőrök Csóton

Folytatódott az országos rendőrségi bűnmegelőzési program Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai iskolai előadásokkal, kerékpár regisztrációval és lakossági fórummal várták Csót lakosságát 2019. szeptember 24-én a Házhoz megyünk rendőrségi bűnmegelőzési program keretében.

A helyi Csóthi Géza Általános Iskola diákjai az egyedül otthon tartózkodás veszélyeiről, az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről, az internet veszélyeiről valamint a drogok használatának büntetőjogi következményeiről kaptak tájékoztatást. A rendőrök az iskolába érkező tanulók és pedagógusok kerékpárjait is regisztrálták a BikeSafe országos kerékpár regisztrációs rendszerben, amely egy esetleges kerékpár lopás esetén segítheti a nyomozást.

A rendezvény 16 órakor lakossági fórummal zárult. A helyi körzeti megbízott és a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója a betörések, besurranások, alkalmi lopások és az idősek sérelmére elkövetett trükkös lopások megelőzési lehetőségeiről beszélgetett a megjelentekkel, valamint prevenciós kiadványokat adtak át számukra. A programra kerékpárral érkező érdeklődők is regisztráltathatták kétkerekű járműveiket a BikeSafe országos adatbázisba.

A rendőrök a személyes beszélgetés során felhívták az állampolgárok figyelmét arra, hogy az utcakaput és a lakás ajtaját még otthon tartózkodás alatt is tartsák zárva, illetve a lakást elhagyva valamennyi ablakot csukják be. Hangsúlyozták továbbá, hogy a zárt udvaron, kertben és a garázsban tárolt autójukat is mindig zárják be, abban ne tartsanak értékeket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 15:39, szerda | Helyi

Kis mértékben nőtt a karanténba helyezett személyek száma

Jelenleg 27-en vannak járványügyi megfigyelés alatt a városban.

2020. Június 03. 13:41, szerda | Helyi

Megnyitottak a pápai iskolák, de az online oktatás is megmarad

A kormány enyhítő intézkedései nyomán keddtől a pápai oktatási intézmények is fogadják a tanulókat.

2020. Június 03. 07:20, szerda | Helyi

Kerékpárosok segítségét kéri a Közlekedéstudományi Intézet

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából kutatást végez „Kerékpáros érintettségű balesetek átfogó elemzése címmel”.

2020. Június 01. 11:12, hétfő | Helyi

Új telephelyet nyitott Pápán a Royal Traktor!

Pápán nyílt meg ünnepélyes keretek között a cég harmadik telephelye az országban.