Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Augusztus 21. 11:18, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Házhoz ment a rendőrség a Várkertfürdőben

Házhoz ment a rendőrség a Várkertfürdőben

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság a helyi Várkertfürdőben tartotta a „Házhoz megyünk!” országos rendőrségi bűnmegelőzési program következő rendezvényét.

A prevenciós előadók 2017. augusztus 18-án 11 órától a strand területén felállított rendőrségi standnál várták a fürdő vendégeit. Az érdeklődők különböző témájú bűnmegelőzési kiadványok közül választhattak és hasznos vagyonvédelmi tanácsokat kaptak arra vonatkozóan, hogyan tudhatják biztonságban otthonukat és értékeiket. A rendőrök a személyes beszélgetés során felhívták a figyelmet arra, hogy az utcakaput és a lakás ajtaját még otthon tartózkodás alatt is érdemes zárva tartani, valamint a lakást elhagyva valamennyi ablakot célszerű bezárni. Hosszabb távollét alatt nagyobb biztonságot nyújt, ha egy megbízható ismerős naponta felügyeli a lakást és az otthon tartózkodás látszatát kelti.
A délelőtt folyamán iskolai közösségi szolgálatos diákok is segítették a program végrehajtását. A fiatalok a nyári időszakban aktuális bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványt osztottak a strandolóknak.
A rendezvény ideje alatt lehetőség nyílt kerékpár regisztrációra is. A rendőrök feljegyezték a bemutatott kétkerekű tulajdonosának adatit és a jármű egyedi azonosításra alkalmas paramétereit, majd a bicikliről több fotót is készítettek. Ezt követően a jármű bekerül a BikeSafe elnevezésű országos kerékpár-regisztrációs rendszer adatbázisába, amely egy esetleges kerékpárlopás esetén segíti a nyomozást.
A Pápai Rendőrkapitányság toborzó csoportja szintén jelen volt a fürdőben. Az egyenruhások a határvadász szolgálat iránt érdeklődők számára adtak felvilágosítást a jelentkezés feltételeiről, az őr- járőrtárs képzésről és a juttatásokról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.