Városlista
2019. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2017. Augusztus 21. 11:18, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Házhoz ment a rendőrség a Várkertfürdőben

Házhoz ment a rendőrség a Várkertfürdőben

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság a helyi Várkertfürdőben tartotta a „Házhoz megyünk!” országos rendőrségi bűnmegelőzési program következő rendezvényét.

A prevenciós előadók 2017. augusztus 18-án 11 órától a strand területén felállított rendőrségi standnál várták a fürdő vendégeit. Az érdeklődők különböző témájú bűnmegelőzési kiadványok közül választhattak és hasznos vagyonvédelmi tanácsokat kaptak arra vonatkozóan, hogyan tudhatják biztonságban otthonukat és értékeiket. A rendőrök a személyes beszélgetés során felhívták a figyelmet arra, hogy az utcakaput és a lakás ajtaját még otthon tartózkodás alatt is érdemes zárva tartani, valamint a lakást elhagyva valamennyi ablakot célszerű bezárni. Hosszabb távollét alatt nagyobb biztonságot nyújt, ha egy megbízható ismerős naponta felügyeli a lakást és az otthon tartózkodás látszatát kelti.
A délelőtt folyamán iskolai közösségi szolgálatos diákok is segítették a program végrehajtását. A fiatalok a nyári időszakban aktuális bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványt osztottak a strandolóknak.
A rendezvény ideje alatt lehetőség nyílt kerékpár regisztrációra is. A rendőrök feljegyezték a bemutatott kétkerekű tulajdonosának adatit és a jármű egyedi azonosításra alkalmas paramétereit, majd a bicikliről több fotót is készítettek. Ezt követően a jármű bekerül a BikeSafe elnevezésű országos kerékpár-regisztrációs rendszer adatbázisába, amely egy esetleges kerékpárlopás esetén segíti a nyomozást.
A Pápai Rendőrkapitányság toborzó csoportja szintén jelen volt a fürdőben. Az egyenruhások a határvadász szolgálat iránt érdeklődők számára adtak felvilágosítást a jelentkezés feltételeiről, az őr- járőrtárs képzésről és a juttatásokról.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 19. 14:42, csütörtök | Helyi

Rómában mutatkozhat be városunk

Pápára látogatott Halász János, a Városok, Falvak Szövetségének elnöke annak érdekében, hogy egyeztessen Pápa római bemutatkozásáról.

2019. Szeptember 19. 08:19, csütörtök | Helyi

Hamarosan visszatér a Tapolca vize a városba

Amióta újra feltört a felszínre a bányászati tevékenység miatt korábban elapadt kristálytiszta forrásvíz, azóta foglalkoztatja a pápaiakat, hogy a város egykori jelképe milyen módon szelhetné át újra Pápát.

2019. Szeptember 18. 15:19, szerda | Helyi

Csóton folytatódik a Házhoz megyünk! program

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei várják az érdeklődőket a rendezvényen.

2019. Szeptember 18. 12:08, szerda | Helyi

A Gondoskodó Város - Újabb programpontját mutatta be Grőber Attila

Az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltjének programpontja elsősorban az idősebb korosztálynak szól.