Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Április 13. 07:05, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa Városi Televízió

Hazamehettek a kórházból az ovisok

Hazamehettek a kórházból az ovisok

Szerdán kora délután hazamehetett a kórházból minden kisgyermek, akiket tegnap délután szállítottak be a mentők, mert vélhetően hipós vizet ittak az óvodában.

Mint arról már tegnap hírt adtunk, a kicsik tünet- és panaszmentesek voltak a kórházba szállításkor is, ez az állapot azóta sem változott, a vizsgálatok tegnap is és ma is negatív eredményt hoztak, így a szülők ma ebéd után hazavihették őket.

Dr. Bilinszky Zsuzsanna, a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa arról adott tájékoztatást, hogy már a kórházba szállításkor minden gyermek nagyon jó fizikális állapotban volt, hipót tartalmazó folyadék ivásakor jellemzően fellépő nyálkahártya sérülést nem tapasztaltak a vizsgálatok során, a vitális paraméterek rendben voltak és az éjszakát panaszmentesen töltötték. Reggel újabb vizsgálatokon vettek részt: vérvételen, vizeletvizsgálaton és gégészeti vizsgálaton is. Minden óvodás minden vizsgálati eredménye negatív lett, így hazamehettek a kórházból. Az osztályvezető főorvos hozzátette, nagyobb volt az ijedtség, mint a baj, hiszen a lúgmérgezésnek nem találták jeleit a vizsgálatok során.

Az ügyben egyébként rendőrségi eljárás is indult, a Pápai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vizsgálja az ügyet, és a jogszabályoknak megfelelően a Pápa Városi Óvodák vezetése is megkezdte az ügy belső kivizsgálását. Információink szerint szerdán délután rendkívüli szülői értekezletet is tartottak.

Az RTL KLUB Híradójának összeállítása:

Címkék: óvoda, hipós víz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.