Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 05. 07:40, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Havazás: Télies útviszonyok, nehézkes közlekedés

Havazás: Télies útviszonyok, nehézkes közlekedés

A folyamatos havazás miatt az utak havasak, latyakosak, a vasúti közlekedés azonban helyreállt a győri vonalon, ahol délelőtt fél órát késtek a járatok.

Már szinte az egész országban havazik, vagy szállingózik a hó, csak a nyugati határ mentén és a keleti országrészben vannak még elszórtan csapadékmentes területek.

A gyorsforgalmi utak nagy része sónedves, azonban az M1-es autópálya komáromi szakaszán hókásás.

A Pápa környéki fő- és mellékutakon télies útviszonyokra, havas, latyakos utakra kell számítani. Aki útra kel, csökkentett sebességgel autózzon és tartson a szokottnál nagyobb követési távolságot! A látási viszonyok mindenütt kielégítőek.

A városban is havas, latyakos utak várják a közlekedőket.

A vasúti közlekedésben késésekre kell számítani, a Győr felé induló vonatok 20-30 (esetenként 40-50) perccel nőhet, mert Győrszabadhegy állomásnál átmenetileg a havazás miatt nem lehetett állítani a váltót kora reggel. A berendezést megjavították, így ismét megfelelően működik. Dél körül helyreállhat a menetrend. Utasaink türelmét és elnézését kérjük.

Hófúvásra figyelmeztetnek!

Az északnyugati szelet a szombat délutáni, esti óráktól a Dunántúlon, elsősorban északnyugaton helyenként 60-65 km/h körüli széllökések kísérhetik. Szombat délutántól a Bakony magasabban fekvő részein hófúvás előfordulhat.

Folytatódik a havazás

Szombaton országszerte csapadékos idő várható, többfelé fog havazni, helyenként gyenge hófúvás is előfordulhat, de napközben a Dunántúlon egyre többfelé havas esőre, esőre, néhol átmenetileg ónos esőre válthat a csapadék. Kezdetben a Dunától keletre lehet többfelé élénk a délnyugati szél, mely napközben többfelé feltámad, majd délután a Dunántúl északi felén erős, viharos lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. Hajnalban -6 és +1, nappal -3 és +4 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton lesz enyhébb az idő.
Kettősfronti hatás várható.

Vasárnap elszórtan még előfordulhat kisebb havazás, egy-egy futó hózápor, de már szakadozottabbá válik a felhőzet, többfelé kisüt a nap. Az erős, viharos északi-északnyugati szélben napközben -3, +3 fokot mérhetünk - írja az időkép.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.