Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Január 17. 09:35, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, papa-ma.hu

Havazás - Lezárás Pápa és Városlőd között! - Folyamatosan frissítve...

Havazás - Lezárás Pápa és Városlőd között! - Folyamatosan frissítve...

Feloldották az útzárakat! Délutántól erős hófúvásokat várnak! Lezárták a 83-as főutat Pápa és Városlőd között a kamionok elől, valamint a 8-as főút veszprémi bevezető szakaszán a körgyűrű felhajtóját.

Feloldotta a rendőrség a Veszprém megyében elrendelt útlezárásokat. A 8-as főútvonalon, a Veszprém-Csatári-hegy és a Veszprém-Tapolca elágazó között befejeződött a műszaki mentés, és a 82-es és a 83-as főút Veszprém megyei szakaszát is újra megnyitották a nehézjárművek elől.

Délelőtt Gaál Csaba elmondta: a veszprémi szakaszon elakadt kamion mentése miatt volt útzár, míg a Pápa-Városlőd közötti bakonyi útvonalat megelőzés céljából zárták le.

Pápán a Városgondnokság munkatársai hajnali két órától folyamatosan, 15-16 géppel és kézi erővel takarítják a havat a város útjairól – tájékoztatott Bánhidi László, a Városgondnokság intézményvezetője. Hozzáfűzte, az állandó havazás miatt a Városgondnokság munkája szélmalomharcnak tűnhet, az utak csak a hóesés elálltával válnak jól járhatóvá. Bánhidi László ezért arra kéri a lakosságot, hogy gépjárművel kizárólag az induljon útnak, akinek nagyon muszáj és a gépjárműve a télies időjárásra fel van készítve.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 67 munkagéppel végzi a hóeltakarítást Veszprém megyében, de a folyamatos munka ellenére több útszakasz nehezen járható - közölte a társaság szóvivője csütörtök délelőtt az MTI-vel. Pécsi Norbert Sándor azt kéri, hogy nehézgépjárművel, főként nyerges vontatóval ne induljanak útnak a megyében, délutánra erős hóátfúvások várhatók.

A szóvivő elmondta, hogy a megyében délelőtt tíz órára átlagosan 20 centiméter hó esett, az intenzív havazás jelenleg is tart. Közlése szerint a folyamatos munka ellenére az általuk üzemeltetett útszakaszok egyelőre nehezen járhatóak a tehergépjárművekkel közlekedők számára.

Délután az erős széllökések következtében hóátfúvások várhatóak, ami jelentős fennakadást okozhat a közlekedésben - tette hozzá a szóvivő.

Címkék: havazás, lezárás

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk