Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Augusztus 06. 16:30, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hatpártivá bővült a Grőber Attilát támogató együttműködés

Hatpártivá bővült a Grőber Attilát támogató együttműködés

A korábban bejelentett együttműködéshez három további politikai párt csatlakozott.

Ma délután Kovács József, az MSZP helyi szervezetének elnöke jelentette be, hogy a korábban létrehozott szövetség (MSZP, Jobbik DK) tovább bővült, a Momentum mellett a Párbeszéd és az LMP is csatlakozott a Grőber Attila polgármester-jelölt mögött felsorakozó ellenzéki pártokhoz.

Somfai Attila, az LMP Veszprém megyei koordinátora elmondta, örömmel csatlakoznak az együttműködéshez, mivel ahogy az ország más pontjain, Pápán is szükség van erre a kormánypárti politikusok legyőzéséhez. Hozzátette, Grőber Attila személyében egy rátermett polgármester-jelölt mögé állnak be.
Klinger László, a Párbeszéd Veszprém Megyei alelnöke azt mondta, az MSZP-vel való országos együttműködésük miatt is részesei ennek az együttműködésnek, Grőber Attilát megbízható és szavahihető embernek tartja, aki mellé teljes vállszélességgel állnak és azt szeretnék, hogy helyi szimpatizánsaik aktívan is támogassák a szocialista politikust kampányát.

Grőber Attila köszönetet mondott az LMP és a Párbeszéd támogatásáért, azt hangsúlyozva, hogy ez a hatpárti együttműködés nemcsak lehetőség, hanem felelősség is, hiszen a közösen indított képviselőjelöltek nemcsak saját politikai pártjukat, hanem az együttműködés valamennyi pártját képviselik.

A polgármester-jelölt bejelentette, hogy a hat politikai párt a „közösen a városért” gondolat szellemében szeretne politizálni, éppen ezért ugyanezzel a címmel egyesületet alapított. Pontosabban az egyesület bejegyzését kérték a Veszprémi Törvényszéktől, ám még válaszlevelet nem kaptak. Ennek azért van jelentősége, mert július 26-ig, vagyis a választás napjának kiírásáig már bejegyzett egyesület támogathat polgármester-jelöltet, vagyis ha addig nem történt meg a július elején keltezett beadványuk feldolgozása, akkor nem lehet a Közösen a Városért Egyesület támogatásában jelölt Grőber Attila. Jelenleg úgy tűnik, hogy a hat politikai párt logója fog a szavazólapon szerepelni. – Azt gondoljuk, hogy azok a pártok, amelyek most itt együttműködnek, azok szövetsége tartós és hosszú távú lesz, hiszen egy várost akkor lehet irányítani, ha ezek a pártok képesek együtt dolgozni – fogalmazott a jelölt hozzátéve, a közös programjukat a közeljövőben fogják ismertetni a város lakosságával.

Azzal a felvetéssel kapcsolatban, hogy az utóbb csatlakozott három pártnak, a Momentumnak, a Párbeszédnek és az LMP-nek nincs pápai szervezete Grőber Attila elmondta: az, hogy melyik politikai párt milyen módon szervezi meg magát, a politikai párt nagyságától és céljaitól is függ, de mindegyik említett párt rendelkezik szimpatizánsokkal és tagokkal a városban, akik segíteni fogják a kampányt és tisztában vannak a helyi viszonyokkal. Grőber Attilától megtudtuk, további szervezetek csatlakozását is várják az együttműködéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 21:18, kedd | Helyi

A polgármester is átvette megbízólevelét

Dr. Áldozó Tamás újraválasztott polgármester és Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő ma késő délután vették át megbízólevelüket dr. Édes Ágnestől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

2019. Október 22. 12:26, kedd | Helyi

Szavazzon, hogy melyik fejlesztést tartja a legsürgetőbbnek

Az egyik helyi hírportál szavazásra bocsát öt olyan fontos beruházási tervet, amelyek a választási kampányban merültek fel lakossági igényként.

2019. Október 22. 10:42, kedd | Helyi

Teljes terjedelmében égett egy autó Lovászpatonánál

A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

2019. Október 21. 11:54, hétfő | Helyi

Újabb állandó kiállítás újul meg a Kékfestő Múzeumban

3 millió forintból modernizálják az állandó tárlatot, amely nem az első kiállítása a múzeumnak, amely új köntösben várja majd a látogatókat.