Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 29. 14:37, szombat | Kék hírek
Forrás: MTI

Határsértők rejtőztek a radiátorok és a zsákok között

Határsértők rejtőztek a radiátorok és a zsákok között

Rövid idő alatt két kamionban tucatnyi határsértőt fedeztek föl a pénzügyőrök röntgenberendezés segítségével a röszkei átkelőnél – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

Először egy az okmányok szerint Törökországból Lengyelországba lapradiátorokat szállító lengyel kamiont ellenőriztek csütörtök délután a pénzügyőrök, akiknek feltűnt, hogy a vámzárzsinóron sérülések láthatók, ezért a jármű és rakománya röntgenvizsgálata mellett döntöttek – mondta Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense. A röntgenképeken emberek látszódtak a szállítmány között megbújva. A kamion felnyitásakor öt afgán és egy iraki állampolgár került elő – közölte az őrnagy.

Néhány perc múlva egy Grúziából Ausztriába héj nélküli mogyorót szállító bolgár kamion vált gyanússá a pénzügyőröknek – mint kiderült, nem alaptalanul. A zsákok között négy afgán és két pakisztáni állampolgár alakja rajzolódott ki a röntgenfelvételeken – tudatta a sajtóreferens. A határsértők ellen idegenrendészeti, a kamionsofőrökkel szemben – embercsempészet megalapozott gyanúja miatt – büntetőeljárást indított a rendőrség.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.