Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 27. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben

Hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben

A tüzelőberendezések ellenőrzésére figyelmeztet hétfőn az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), azt követően, hogy országszerte hatan haltak meg a hosszú hétvégén szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben.

Mukics Dániel, az OKF szóvivője hétfőn az MTI-vel közölte: péntek este a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron egy családi házból négy ember került kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt.

Szintén péntek este Nyíregyházán egy családi házban keletkezett tűz, feltételezhetően a kályhából kipattanó parázs miatt. Az esethez riasztott tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak.

Vasárnap kora reggel a Baranya megyei Dencsházán egy családi ház melléképülete gyulladt ki. A tűzoltók az égő épületből egy embert kivittek, azonban már nem lehetett rajta segíteni.

Vasárnap délben Dunakeszin egy ikerház egyik lakása és melléképülete gyulladt ki. A tűzoltók az épület bejáratánál egy embert találtak, aki belehalt sérüléseibe.

Szintén vasárnap Zalaszentmihályon három ember halt meg egy horgászkunyhóban. A kis épületben kályhával fűtöttek, ezért nem kizárt, hogy szén-monoxid-mérgezés okozta halálukat - sorolta.

Hozzátette, hogy a katasztrófavédelem mindegyik haláleset kapcsán vizsgálatot indított.

Emlékeztetett: idén 659 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxid-szivárgás miatt; 251 ember szenvedett valamilyen mértékű mérgezést, heten pedig meghaltak. Eddig 5371 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, azokban 438-an sérültek meg és 74 ember halt meg. A legtöbben nem a lángok okozta hő miatt, hanem füstmérgezésben hunytak el.

A katasztrófavédelem figyelmeztetett: évente egyszer mindenki ellenőriztesse szakemberrel fűtőeszközét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.