Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Május 07. 10:58, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hat Gripen már megérkezett a pápai Bázisrepülőtérre

Hat Gripen már megérkezett a pápai Bázisrepülőtérre

A kecskeméti repülőtér felújítása miatt várhatóan legalább fél évig Pápán állomásoznak a Magyar Légierő vadászrepülőgépei. Kedden délelőtt hat Gripen szállt le a pápai kifutópályán.

Kilián Nándor dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokságának légierő haderőnem szemlélője az egyik repülőgép utasaként érkezett Pápára. Elmondta, hogy kecskeméti bázisról a felújítás idejére a szállítógépek Budapestre, míg a vadászgépek Pápára költöznek. - Természetesen ez logisztikailag egy elég nagy kihívás, melyhez még kapcsolódik az is, hogy a repülőbázis négy másik vadászgépe a Baltikumban lát el légvédelmi készenléti szolgálatot. Négy részre szakad tehát a kecskeméti bázis - mondta el Kilián Nándor.

Magasy Zsolt ezredes, a pápai Bázisrepülőtér parancsnoka úgy fogalmazott, hogy a pápai repülőtéren az elmúlt években jelentős fejlesztések történtek és a Bázisrepülőtér az ország egyik legfejlettebb repülőtere lett. - Eddig is alkalmasak voltunk korlátozott mértékben Gripenek fogadására, az utóbbi egy hónapban azonban a teljes állomány ellátására felkészültünk - mondta el az ezredes hozzátéve, a műszaki állomány mellett a logisztikát, az élelmezést és a szállást is biztosítják.

A bázis parancsnoka a lakosság együttműködését kéri, hiszen megnövekedett zajhatással jár majd a Gripenek repülése, amelyek aktív időszakban fognak a levegőbe emelkedni, éjszakai repülések előtt tájékoztatják majd a lakosságot. - Nagyon örülök annak, hogy a város pozitívan áll a repülőtér életéhez. 1936 óta működik repülőtér Pápán, a bázis és a város élete összeforrt - fogalmazott az ezredes.

A tizennégy magyar Gripenből hat érkezett a mai napon Pápára, két hármas kötelékben, négy a Baltikumban teljesít szolgálatot. A többi repülőgép a holnapi napon települ városunkba.

A feladatok Pápán történő ellátáshoz szükséges technikai eszközök szállítása közúton és vasúton történik, ezért az 52-es és a 8-as számú főutakon május 6. és 8. közötti időszakban, május 10-én, valamint 13-án megnövekedett forgalomra számíthatnak az arra közlekedők.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 22. 09:25, vasárnap | Helyi

Elképesztő hajrával jutott tovább a Perutz a Magyar Kupában

A 87. percben még a hazai Ceglédi VSE vezetett a szombati mérkőzésen, ám a 89. és a 94. percben megfordította a találkozót a Perutz FC.

2019. Szeptember 20. 12:19, péntek | Helyi

Csokipapírba rejtette a kábítószert az autóban

A rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra azt a 19 éves helyi fiút, aki bódultan és jogosítvány nélkül vezetett Pápán.

2019. Szeptember 20. 12:17, péntek | Helyi

Baltával verte szét a szomszéd padját

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 16 éves külsővati fiatal ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2019. Szeptember 20. 08:08, péntek | Helyi

Összegezték az elmúlt évtized legnagyobb útfelújítási programját

Megközelíti az egy milliárd forintot az az összeg, amelyet az elmúlt három évben Pápa útjainak a felújítására fordítottak.