Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2019. Május 07. 10:58, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hat Gripen már megérkezett a pápai Bázisrepülőtérre

Hat Gripen már megérkezett a pápai Bázisrepülőtérre

A kecskeméti repülőtér felújítása miatt várhatóan legalább fél évig Pápán állomásoznak a Magyar Légierő vadászrepülőgépei. Kedden délelőtt hat Gripen szállt le a pápai kifutópályán.

Kilián Nándor dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokságának légierő haderőnem szemlélője az egyik repülőgép utasaként érkezett Pápára. Elmondta, hogy kecskeméti bázisról a felújítás idejére a szállítógépek Budapestre, míg a vadászgépek Pápára költöznek. - Természetesen ez logisztikailag egy elég nagy kihívás, melyhez még kapcsolódik az is, hogy a repülőbázis négy másik vadászgépe a Baltikumban lát el légvédelmi készenléti szolgálatot. Négy részre szakad tehát a kecskeméti bázis - mondta el Kilián Nándor.

Magasy Zsolt ezredes, a pápai Bázisrepülőtér parancsnoka úgy fogalmazott, hogy a pápai repülőtéren az elmúlt években jelentős fejlesztések történtek és a Bázisrepülőtér az ország egyik legfejlettebb repülőtere lett. - Eddig is alkalmasak voltunk korlátozott mértékben Gripenek fogadására, az utóbbi egy hónapban azonban a teljes állomány ellátására felkészültünk - mondta el az ezredes hozzátéve, a műszaki állomány mellett a logisztikát, az élelmezést és a szállást is biztosítják.

A bázis parancsnoka a lakosság együttműködését kéri, hiszen megnövekedett zajhatással jár majd a Gripenek repülése, amelyek aktív időszakban fognak a levegőbe emelkedni, éjszakai repülések előtt tájékoztatják majd a lakosságot. - Nagyon örülök annak, hogy a város pozitívan áll a repülőtér életéhez. 1936 óta működik repülőtér Pápán, a bázis és a város élete összeforrt - fogalmazott az ezredes.

A tizennégy magyar Gripenből hat érkezett a mai napon Pápára, két hármas kötelékben, négy a Baltikumban teljesít szolgálatot. A többi repülőgép a holnapi napon települ városunkba.

A feladatok Pápán történő ellátáshoz szükséges technikai eszközök szállítása közúton és vasúton történik, ezért az 52-es és a 8-as számú főutakon május 6. és 8. közötti időszakban, május 10-én, valamint 13-án megnövekedett forgalomra számíthatnak az arra közlekedők.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.