Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 07. 10:58, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hat Gripen már megérkezett a pápai Bázisrepülőtérre

Hat Gripen már megérkezett a pápai Bázisrepülőtérre

A kecskeméti repülőtér felújítása miatt várhatóan legalább fél évig Pápán állomásoznak a Magyar Légierő vadászrepülőgépei. Kedden délelőtt hat Gripen szállt le a pápai kifutópályán.

Kilián Nándor dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokságának légierő haderőnem szemlélője az egyik repülőgép utasaként érkezett Pápára. Elmondta, hogy kecskeméti bázisról a felújítás idejére a szállítógépek Budapestre, míg a vadászgépek Pápára költöznek. - Természetesen ez logisztikailag egy elég nagy kihívás, melyhez még kapcsolódik az is, hogy a repülőbázis négy másik vadászgépe a Baltikumban lát el légvédelmi készenléti szolgálatot. Négy részre szakad tehát a kecskeméti bázis - mondta el Kilián Nándor.

Magasy Zsolt ezredes, a pápai Bázisrepülőtér parancsnoka úgy fogalmazott, hogy a pápai repülőtéren az elmúlt években jelentős fejlesztések történtek és a Bázisrepülőtér az ország egyik legfejlettebb repülőtere lett. - Eddig is alkalmasak voltunk korlátozott mértékben Gripenek fogadására, az utóbbi egy hónapban azonban a teljes állomány ellátására felkészültünk - mondta el az ezredes hozzátéve, a műszaki állomány mellett a logisztikát, az élelmezést és a szállást is biztosítják.

A bázis parancsnoka a lakosság együttműködését kéri, hiszen megnövekedett zajhatással jár majd a Gripenek repülése, amelyek aktív időszakban fognak a levegőbe emelkedni, éjszakai repülések előtt tájékoztatják majd a lakosságot. - Nagyon örülök annak, hogy a város pozitívan áll a repülőtér életéhez. 1936 óta működik repülőtér Pápán, a bázis és a város élete összeforrt - fogalmazott az ezredes.

A tizennégy magyar Gripenből hat érkezett a mai napon Pápára, két hármas kötelékben, négy a Baltikumban teljesít szolgálatot. A többi repülőgép a holnapi napon települ városunkba.

A feladatok Pápán történő ellátáshoz szükséges technikai eszközök szállítása közúton és vasúton történik, ezért az 52-es és a 8-as számú főutakon május 6. és 8. közötti időszakban, május 10-én, valamint 13-án megnövekedett forgalomra számíthatnak az arra közlekedők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.