Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2015. December 11. 13:11, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Hat év börtönre ítéltek egy csaló ügyvédet, egy korábbi alpolgármestert

Hat év börtönre ítéltek egy csaló ügyvédet, egy korábbi alpolgármestert

Összesen 145 millió forintot csalt ki egy ügyvéd ügyfeleitől, végül lebukott a bíróság pedig most ítélte el. A férfi információk szerint Százhalombatta egykori alpolgármester volt.

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt hat év börtönbüntetésre, hat év közügyektől való eltiltásra és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélt első fokon a Budapest Környéki Törvényszék pénteken egy ügyvédet.

A férfi - csalássorozat elsőrendű vádlottja - a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vádirata szerint ügyvédi tevékenységével összefüggésben főként ingatlanmanipulációkkal és fiktív szerződésekkel szerzett különböző összegeket a sértettektől. A bűncselekménnyel okozott kár elérte a 145 millió forintot, melyből 46 millió megtérült.

A 2002-ben kezdődő, több mint hat éven át tartó csalássorozatban az elsőrendű vádlottal közreműködő bűntársak közül a másodrendű vádlottat 1 millió 750 ezer, a harmadrendűt 200 ezer forint megfizetésére kötelezte a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős, mert az ártatlanságát mindvégig hangoztató férfi felmentésért fellebbezett, míg a másik két vádlott, illetve az ügyészség három nap gondolkodási időt kért.

Az MTI önkormányzati forrásból úgy tudja, hogy a férfi korábban Százhalombatta alpolgármestere volt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 12. 18:07, kedd | Belföld

Idén a szívbeteg gyerekeknek gyűjtenek a családszervezetek jótékonysági vásárán

Idén is megrendezik a családszervezetek adventi jótékonysági vásárát, amelynek bevételéből a szívbeteg gyerekeket támogatják.

2019. November 12. 14:02, kedd | Belföld

Még mindig sok érzékeny adatot tartalmazó papír kerül a szemétbe megsemmisítés nélkül

Magyarországon még mindig sok olyan papír kerül a szemétbe megsemmisítés nélkül, amely érzékeny adatot tartalmaz;

2019. November 12. 13:04, kedd | Belföld

Országos Rajzfilmünnep hetedszer, Nepp Józsefre emlékeznek

Hetedszer rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet. November 15-től 17-ig kilencven település száztíz helyszínen lesznek vetítések a magyar és a nemzetközi animáció múltjából és jelenéből.

2019. November 12. 12:00, kedd | Belföld

Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét a Fenyő-gyilkosságban

Tagadta bűnösségét a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető a Fővárosi Törvényszék előkészítő ülésén kedden.