Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2015. December 11. 13:11, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Hat év börtönre ítéltek egy csaló ügyvédet, egy korábbi alpolgármestert

Hat év börtönre ítéltek egy csaló ügyvédet, egy korábbi alpolgármestert

Összesen 145 millió forintot csalt ki egy ügyvéd ügyfeleitől, végül lebukott a bíróság pedig most ítélte el. A férfi információk szerint Százhalombatta egykori alpolgármester volt.

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt hat év börtönbüntetésre, hat év közügyektől való eltiltásra és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélt első fokon a Budapest Környéki Törvényszék pénteken egy ügyvédet.

A férfi - csalássorozat elsőrendű vádlottja - a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vádirata szerint ügyvédi tevékenységével összefüggésben főként ingatlanmanipulációkkal és fiktív szerződésekkel szerzett különböző összegeket a sértettektől. A bűncselekménnyel okozott kár elérte a 145 millió forintot, melyből 46 millió megtérült.

A 2002-ben kezdődő, több mint hat éven át tartó csalássorozatban az elsőrendű vádlottal közreműködő bűntársak közül a másodrendű vádlottat 1 millió 750 ezer, a harmadrendűt 200 ezer forint megfizetésére kötelezte a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős, mert az ártatlanságát mindvégig hangoztató férfi felmentésért fellebbezett, míg a másik két vádlott, illetve az ügyészség három nap gondolkodási időt kért.

Az MTI önkormányzati forrásból úgy tudja, hogy a férfi korábban Százhalombatta alpolgármestere volt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 18:09, szerda | Belföld

Június 14-től ismét kötelező a katolikus híveknek a vasárnapi szentmise

Június 14-étől a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azonban továbbra is felmentést kapnak

2020. Június 03. 17:54, szerda | Belföld

Három ember megsérült egy karcagi üzemben történt robbanásban

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés alapos gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Karcagi Rendőrkapitányság, miután három ember megsérült egy karcagi üzemben történt robbanásban

2020. Június 03. 13:58, szerda | Belföld

Májusban lassú növekedésnek indult a használtautó-piac

Májusban lassú növekedésnek indult a használtautó-piac, áprilishoz képest 17 százalékkal több használt személyautót regisztráltak - közölte a Jó.Autók.hu portál szerdán az MTI-vel a DataHouse adatai alapján.

2020. Június 03. 11:04, szerda | Belföld

Halőrt dobott a hideg tóba

Garázdaság miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfival szemben.