Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Április 20. 08:33, péntek | Helyi
Forrás: Naplo-online

Használtcikk gyűjtésből vizsgáztak Pápán

Használtcikk gyűjtésből vizsgáztak Pápán

A Napló beszámolója szerint 49-en vettek részt a használtcikk gyűjtő és használtcikk kereskedő tanfolyamon. Mindannyian sikeres vizsgát tettek.

A tanfolyam résztvevői írásbeli és szóbeli vizsgát tettek a Korszak Szakközépiskola oktatói előtt. A tananyag részeként a Dunántúlról, főleg Veszprém és Fejér megyéből érkező hallgatók átfogó ismereteket szereztek a használtcikkek gyűjtésével illetve kereskedésével, valamint az effajta tevékenység hivatalos szabályaival kapcsolatban. A kurzus során többek között világossá vált számukra, mi a különbség a használtcikk és a hulladék között, továbbá szállítási, közlekedési, kereskedelmi ismeretekkel is gazdagodtak.

Nem utolsó sorban pedig belekóstoltak a vállalkozási forma működésébe és a német nyelvbe. Az elmúlt időszakban a használtcikk kereskedés fellendülőben van, viszont Ausztriában jelentősen szigorodtak az erre vonatkozó szabályok. A szervezők célja a képzéssel, hogy minél többen megismerjék az erre a tevékenységre vonatkozó jogszabályokat. A tanfolyamot a Nemzetközi Használtcikk Gyűjtő és Kereskedő Egyesület kezdeményezte, finanszírozta. A tananyag kidolgozásában részt vett a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatásával foglalkozó Bay Zoltán Alapítvány is, amely az osztrák féllel történő egyeztetést is magára vállalta.

Fotó: kisalföld.hu

Címkék: hasznátcikk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk