Városlista
2019. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2019. Május 15. 15:26, szerda | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Három korcsoportban is megdőlt a pápai kalapácsvető klubcsúcs

Három korcsoportban is megdőlt a pápai kalapácsvető klubcsúcs

Három korcsoportban is megdőlt a pápai kalapácsvető klubcsúcs a Veszprémben megtartott Kis Károly Emlékversenyen, melyet a Pápai Atlétikai Club a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubbal (VEDAC) közösen rendezett.

Pápai szempontból kiemelkedően sikerült az emléknap, melyre több mint 250 nevezés érkezett. Kalapácsvetőink hat, futóink hét fős csapattal tisztelegtek a kiváló edző emléke előtt.

- A verseny nagyon jól sikerült, hiszen minden pápai induló egyéni csúcsot ért el, sőt Sztupák Lászlónak (73.91 méter), Füredi Dánielnek (74.71) és Nagy Gergelynek (68.68) köszönhetően megdőlt a klub serdülő, ifjúsági és felnőtt kalapácsvető csúcsa is - tájékoztatott Varga Patrik, a dobók felkészítője. - A legkisebbeknél Füredi Dominik a négy kilogrammos szerrel egyéni csúcsot ért el, a serdülőknél Füredi Dániel első (74.71), Tóth Richárd Soma második (69.45) helyezett lett. Az ifiknél Sztupák László új pápai csúcsa egy rendkívül szoros versenyben a második helyhez volt elegendő, mindössze tíz centiméterrel kapott ki szombathelyi riválisától. Újoncot is avattunk az évadnyitón, Karvas Máté eredménye (35.51) nagyon biztató a jövőre nézve. A nap megkoronázásaként a felnőttek között Nagy Gergelyt másodikként (68.68) szólították a pódiumra, amivel megdöntötte hat évvel korábban felállított egyesületi csúcsát.

Mórocz Katalin és Gelencsér Róbert vezetésével az év első pályaversenyén a futók is jó eredményeket értek el, többen is éremmel utaztak haza.
- Több újoncot is avattunk a bajnokságon, Takács Míra távolugrásban második helyen végzett, 80 méteres síkfutásban épphogy lecsúszott a dobogóról, negyedik lett - fogalmazott Gelencsér Róbert, a PAC edzője. - A serdülő lányok között Flórián Rebeka távolugrásban aranyéremmel gazdagodott, 800 méteren pedig ötödikként ért célba. A fiúk között Horváth Bendegúz egy szerény mezőnyben lett a legjobb, az ifiknél 800 méteren Figerl Boldizsár is a legjobbnak bizonyult. Összességében elégedettek vagyunk a gyerekek eredményeivel, bizakodva várjuk a zalaegerszegi váltó országos bajnokságot.

Az emlékverseny után Debrecenbe, az országos csapatbajnokságra utaztak a kalapácsvetők, ahol a Füredi Dániel, Tóth Richárd Soma, Füredi Dominik, Füredi Dávid, Horváth Áron összetételű serdülő csapat első helyezést ért el.

Címkék: pac, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 22. 13:53, hétfő | Helyi

Frontális baleset Kemeneshőgyésznél

Frontálisan egymásba rohant két személygépkocsi a Kemeneshőgyész és Kemenesmagasi közötti, 8412-es úton.

2019. Július 22. 09:11, hétfő | Helyi

Elhunyt Nemcsics Antal pápai származású festőművész

Életének 92 évében elhunyt Nemcsics Antal festőművész, akadémikus, a BME Rajzi tanszékének tanára.

2019. Július 22. 08:37, hétfő | Helyi

Felborult egy autó Marcaltőnél

Lesodródott az útról és felborult egy személygépkocsi Marcaltő közelében, a Pápa felé vezető úton.

2019. Július 21. 19:25, vasárnap | Helyi

Kerékpárt lopott, a pápai rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 28 éves helyi férfi ellen.