Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Július 15. 15:59, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Rk.

Három hónapon belül kétszer kapták el ittas vezetéssel

Három hónapon belül kétszer kapták el ittas vezetéssel

Három hónapon belül kétszer is ittasan ült a volán mögé egy pápai férfi.

A nyomozás adatai szerint a 38 éves pápai férfit első ízben 2016. március 27-én este Pápa egyik utcájában igazoltatták a rendőrök, amikor egy hatósági jelzés nélküli motorkerékpárral, bukósisak használata nélkül közlekedett. Az intézkedés során a járőrök megállapították, hogy a sofőr a motorkerékpár vezetésére jogosító engedéllyel nem rendelkezett, továbbá a gépjárművet a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül vezette. Gyanú merült fel arra vonatkozóan is, hogy a férfi szeszesitalt fogyasztott, ezért az egyenruhások mintavétel céljából előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott hitelesített légalkohol mérő készülék megerősítette az alkoholfogyasztást. A férfit 2016. június 6-án délelőtt ismét igazoltatták a rendőrök Pápán, a tulajdonában lévő személygépkocsit úgy vezette, hogy a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt. Az alkoholszonda ebben az esetben is pozitív értéket mutatott.
A gyanúsított ellen járművezetés ittas állapotban vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a pápai rendőrök a napokban lezárták és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek. A férfi által elkövetett szabálysértések miatt indult eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya és a Veszprémi Járásbíróság folytatta le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.