Városlista
2020. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2020. Március 19. 21:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Három embert ápolnak Ajkán, akiknél kimutatták a koronavírust

Három embert ápolnak Ajkán, akiknél kimutatták a koronavírust

Azt továbbra sem tudni, hogy van-e köztük pápai, vagy Pápa környéki beteg. Az ajkai kórházat szinte teljesen kiürítették, felkészülve a tömeges megbetegedésekre - írja a Veol.hu.

Fenyvesi Zoltán a térség országgyűlési képviselője arról tájékoztatta a lapot, hogy a jelenlegi helyzetről az ajkai és a Veszprém megyei lakosság biztonsága érdekében igyekezett minden szakmai fórumon tájékozódni. A hozzá eljutott információk alapján kijelentette, hogy a járványkórházak kijelölése után két nappal, csütörtökön az ajkai kórház vezetése intézkedett a kórház összes – nem infektologiai – betegének haza, illetve más intézményekbe történő átszállításáról. Ezt az óriási feladatot a kórház és az Országos Mentőszolgálat dolgozói együtt hajtották végre, amelyért külön köszönet illeti őket- mondta a képviselő. Hozzátette, hogy a betegeket átvevő intézmények is erőn felül teljesítettek, ilyen volt a veszprémi, és pápai kórházak mellett a tapolcai kórház is, ahová több mint 70 krónikus beteg érkezett.

Az ajkai intézmény betegeinek távozásával megnyílt a lehetősége annak, hogy a régóta itt kezelt betegek veszélyeztetése nélkül az intézmény akár több száz korona vírus gyanús beteg fogadására is felkészüljön, mely a jelenlegi járvány világméretűvé válása miatt elkerülhetetlennek tűnik- mondta Fenyvesi.

A járványhelyzettel kapcsolatban a képviselő elmondta, hogy a számok naponta változnak, de a jelenlegi információi alapján eddig az ajkai kórházban közel negyvenöt beteget figyelnek és figyeltek meg, akik közül több mint tíz főt a negatív eredményeik után haza bocsátottak. A jelenleg is megfigyelt több, mint harminc esetből sajnos három esetben kimutatták az új koronavírust – mondta Fenyvesi Zoltán.

Sérelmezte, hogy ezt az ellátási biztonságot nemhogy megadták volna a környező országok a külföldön dolgozó honfitársainknak azzal, hogy ha szükséges ellátják őket, hanem megvonták tőlük. Haza kényszerítették őket, veszélybe sodorva őket az út során, és veszélybe sodorva az itthoniakat is. Azt mondta, tovább erősödik benne ilyenkor az az érzés, hogy időben és jó döntéseket hoztak meg a lakosság biztonsága érdekében.

Fotó: 24.hu

Címkék: ajka, kórház, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 09:00, péntek | Helyi

Börtön jár januártól az illegális szemétlerakásért

Pápán is súlyos gondot okoznak az illegális szemétlerakók. A városban és annak környékén rendre újra és újra felbukkannak a szemétkupacok, hiába szállítják el azokat, súlyos adófizetői forintokból.

2020. November 27. 07:31, péntek | Helyi

Elhunyt Babos János!

Csütörtökön este érkezett a szomorú hír, hogy elhunyt a fotóművész.

2020. November 26. 13:09, csütörtök | Helyi

Pápán is szervez adománygyűjtést az Élelmiszerbank

Országosan több mint 250 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést az Élelmiszerbank a Covid-19 rászorulókat érintő hatásának enyhítésére.

2020. November 26. 12:51, csütörtök | Helyi

2,5 milliárdos vasúti fejlesztés, a Bázisrepülőtér kifutópályájának meghosszabbításával kapcsolatosan

A kormány jelentős forrást biztosít a Bázisrepülőtér fejlesztése miatt szükségessé váló vasúti fejlesztésekhez.