Városlista
2020. április 3, péntek - Buda, Richárd

Hírek

2020. Március 19. 21:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Három embert ápolnak Ajkán, akiknél kimutatták a koronavírust

Három embert ápolnak Ajkán, akiknél kimutatták a koronavírust

Azt továbbra sem tudni, hogy van-e köztük pápai, vagy Pápa környéki beteg. Az ajkai kórházat szinte teljesen kiürítették, felkészülve a tömeges megbetegedésekre - írja a Veol.hu.

Fenyvesi Zoltán a térség országgyűlési képviselője arról tájékoztatta a lapot, hogy a jelenlegi helyzetről az ajkai és a Veszprém megyei lakosság biztonsága érdekében igyekezett minden szakmai fórumon tájékozódni. A hozzá eljutott információk alapján kijelentette, hogy a járványkórházak kijelölése után két nappal, csütörtökön az ajkai kórház vezetése intézkedett a kórház összes – nem infektologiai – betegének haza, illetve más intézményekbe történő átszállításáról. Ezt az óriási feladatot a kórház és az Országos Mentőszolgálat dolgozói együtt hajtották végre, amelyért külön köszönet illeti őket- mondta a képviselő. Hozzátette, hogy a betegeket átvevő intézmények is erőn felül teljesítettek, ilyen volt a veszprémi, és pápai kórházak mellett a tapolcai kórház is, ahová több mint 70 krónikus beteg érkezett.

Az ajkai intézmény betegeinek távozásával megnyílt a lehetősége annak, hogy a régóta itt kezelt betegek veszélyeztetése nélkül az intézmény akár több száz korona vírus gyanús beteg fogadására is felkészüljön, mely a jelenlegi járvány világméretűvé válása miatt elkerülhetetlennek tűnik- mondta Fenyvesi.

A járványhelyzettel kapcsolatban a képviselő elmondta, hogy a számok naponta változnak, de a jelenlegi információi alapján eddig az ajkai kórházban közel negyvenöt beteget figyelnek és figyeltek meg, akik közül több mint tíz főt a negatív eredményeik után haza bocsátottak. A jelenleg is megfigyelt több, mint harminc esetből sajnos három esetben kimutatták az új koronavírust – mondta Fenyvesi Zoltán.

Sérelmezte, hogy ezt az ellátási biztonságot nemhogy megadták volna a környező országok a külföldön dolgozó honfitársainknak azzal, hogy ha szükséges ellátják őket, hanem megvonták tőlük. Haza kényszerítették őket, veszélybe sodorva őket az út során, és veszélybe sodorva az itthoniakat is. Azt mondta, tovább erősödik benne ilyenkor az az érzés, hogy időben és jó döntéseket hoztak meg a lakosság biztonsága érdekében.

Fotó: 24.hu

Címkék: ajka, kórház, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 02. 14:53, csütörtök | Helyi

Elkészült az okos gyalogátkelőhely a Korona utcán

A veszélyes gyalogátkelőhelyen hamarosan felvillanó led lámpák jelzik majd az autósoknak, ha gyalogos közelít a zebra felé.

2020. Április 02. 11:14, csütörtök | Helyi

Rendkívül szigorú megelőző rendelkezések léptek életbe a Nehéz Légiszállító Ezrednél

A Nehéz Légiszállító Ezred vezetősége Dr. Áldozó Tamás polgármesterrel egyeztetett szerdán délután a Városházán.

2020. Április 02. 11:08, csütörtök | Helyi

Pénztárcát lopott az ivócimborájától

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 46 éves férfi ügyében folytatott.

2020. Április 01. 19:19, szerda | Helyi

Tájékoztatnak, segítséget nyújtanak, és amennyiben szükséges, biztosítják a rendet - a katonák feladatai veszélyhelyzet idején

A veszélyhelyzetben jelentkező feladatok kapcsán a Magyar Honvédségnek, a magyar katonáknak kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan segítsék, tájékoztassák és támogassák a magyar embereket.