Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 19. 21:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Három embert ápolnak Ajkán, akiknél kimutatták a koronavírust

Három embert ápolnak Ajkán, akiknél kimutatták a koronavírust

Azt továbbra sem tudni, hogy van-e köztük pápai, vagy Pápa környéki beteg. Az ajkai kórházat szinte teljesen kiürítették, felkészülve a tömeges megbetegedésekre - írja a Veol.hu.

Fenyvesi Zoltán a térség országgyűlési képviselője arról tájékoztatta a lapot, hogy a jelenlegi helyzetről az ajkai és a Veszprém megyei lakosság biztonsága érdekében igyekezett minden szakmai fórumon tájékozódni. A hozzá eljutott információk alapján kijelentette, hogy a járványkórházak kijelölése után két nappal, csütörtökön az ajkai kórház vezetése intézkedett a kórház összes – nem infektologiai – betegének haza, illetve más intézményekbe történő átszállításáról. Ezt az óriási feladatot a kórház és az Országos Mentőszolgálat dolgozói együtt hajtották végre, amelyért külön köszönet illeti őket- mondta a képviselő. Hozzátette, hogy a betegeket átvevő intézmények is erőn felül teljesítettek, ilyen volt a veszprémi, és pápai kórházak mellett a tapolcai kórház is, ahová több mint 70 krónikus beteg érkezett.

Az ajkai intézmény betegeinek távozásával megnyílt a lehetősége annak, hogy a régóta itt kezelt betegek veszélyeztetése nélkül az intézmény akár több száz korona vírus gyanús beteg fogadására is felkészüljön, mely a jelenlegi járvány világméretűvé válása miatt elkerülhetetlennek tűnik- mondta Fenyvesi.

A járványhelyzettel kapcsolatban a képviselő elmondta, hogy a számok naponta változnak, de a jelenlegi információi alapján eddig az ajkai kórházban közel negyvenöt beteget figyelnek és figyeltek meg, akik közül több mint tíz főt a negatív eredményeik után haza bocsátottak. A jelenleg is megfigyelt több, mint harminc esetből sajnos három esetben kimutatták az új koronavírust – mondta Fenyvesi Zoltán.

Sérelmezte, hogy ezt az ellátási biztonságot nemhogy megadták volna a környező országok a külföldön dolgozó honfitársainknak azzal, hogy ha szükséges ellátják őket, hanem megvonták tőlük. Haza kényszerítették őket, veszélybe sodorva őket az út során, és veszélybe sodorva az itthoniakat is. Azt mondta, tovább erősödik benne ilyenkor az az érzés, hogy időben és jó döntéseket hoztak meg a lakosság biztonsága érdekében.

Fotó: 24.hu

Címkék: ajka, kórház, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.