Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2022. Október 04. 12:33, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai RK.

Három baleset az elmúlt héten Pápa környékén

Három baleset az elmúlt héten Pápa környékén

Óvatosan közlekedjünk a nedves, vizes utakon - hívja fel a közlekedők figyelmét a Rendőrség.

Az elmúlt héten – 2022. szeptember 26. és 2022. október 2. között – a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén három közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy káresemény lakott területen kívül, a másik két eset Pápán, illetve Bakonytamásiban következett be. Az egyik baleset alkalmával személyi sérülés is történt, az útpadkára sodródó és felborult gépjármű utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

Az elsődleges adatok szerint a balesetek kialakulásában az útviszonyoknak nem megfelelő sebesség alkalmazása és az elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása játszott szerepet, továbbá az egyik baleset okozójával szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett és a sofőr vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

A Pápai Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy az őszi csapadékos idő beálltával a balesetek egy része az esőtől, párától nedvessé váló utakon következik be a sebesség helytelen megválasztása miatt. Az autósok többsége még a nyáron megszokott tempóban és rutinnal halad az utakon, nehezen változtat a berögzült szokásokon, holott a megváltozott út- és látási viszonyok miatt ősszel már a megszokottól eltérő vezetéstechnikai hozzáállás szükséges a balesetmentes közlekedéshez. A nedves utakon való közlekedés legfontosabb szabálya – a megengedett legnagyobb sebességen belül – az útviszonyoknak megfelelő sebesség helyes megválasztása.
Balesetmentes közlekedést kíván a Pápai Rendőrkapitányság!
… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 16:28, kedd | Helyi

Két házba is betört a pápateszéri férfi

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy órán belül elfogták a pápateszéri betörőt, akinél több lopott tárgyat is megtaláltak.

2022. November 28. 10:36, hétfő | Helyi

Folyamatos a nyomozás a kemeneshőgyészi csontsovány kutya ügyében

A pápai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a kutya egyik gazdáját.

2022. November 28. 10:29, hétfő | Helyi

Fókuszban a nők elleni erőszak megelőzése

A párkapcsolati és a családon belüli erőszakról kaptak tájékoztatást a pápai diákok.

2022. November 27. 13:31, vasárnap | Helyi

Rálőtt egy kismacskára, állatkínzás miatt kell felelnie a 26 éves pápai lakosnak

A nagyteveli sértett 2022. szeptember 5-én délután tett feljelentést a Pápai Rendőrkapitányságon amiatt, hogy előző este lövések hangját hallotta, majd másnap hajnalban a teraszán megsebesítve talált rá a kölyök macskájára.