Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 11. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

„Három a gyilkos”

„Három a gyilkos”

A három legfőbb balesetet okozó tényezőről és a drog fogyasztás veszélyeiről tájékoztatták a pápai rendőrök a helyi középiskolásokat.

A Pápai Rendőrkapitányság 2016-ban indította útjára a „Három a gyilkos” című rendezvényét, melynek célja, hogy a gyorshajtás, az ittas vezetés és a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásával járó veszélyekre hívja fel a középiskolások figyelmét. Az előadásnak ezúttal is a pápai Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola adott otthont 2018. június 8-án délelőtt, ahova több pápai középiskolából is érkeztek diákok. Elsőként dr. Varga Balázs rendőr alezredes közlekedésrendészeti osztályvezető a Pápai járásban történt halálos kimenetelű közlekedési baleseteken keresztül mutatta be a sebességtúllépés veszélyeit, majd látványos kisfilmek segítségével érzékeltette a passzív biztonsági eszközök használatának életmentő szerepét a több mint száz diák számára. A délelőtt vendégelőadója dr. Varga Gyula igazságügyi orvos szakértő volt, aki a közelgő kábítószer-ellenes világnaphoz kapcsolódva az alkohol és kábítószer fogyasztás negatív élettani hatásairól, valamint az ittas és bódult állapotban történő vezetés következményeiről adott tájékoztatást.

Az előadásokat követően az érdeklődő fiatalok speciális szemüvegek segítségével tapasztalhatták meg az ittasság egyensúly-érzékelésre és térlátásra gyakorolt negatív hatásait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.