Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 06. 14:39, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Hárman fújtak pozitív alkohol szondák a hétvégén

Hárman fújtak pozitív alkohol szondák a hétvégén

Három gépjárművezetőnél is pozitív eredménnyel zárult az alkoholteszteres vizsgálat a hétvégén a Pápai járásban.

A körzeti megbízottak 19 óra 15 perckor Adásztevel egyik utcájában igazoltattak egy mihályházi gépjárművezetőt. A 47 éves férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett, mivel azt korábban bevonták tőle, valamint gépkocsiját sem íratta a nevére. A vele szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök mintavétel céljából előállították a Pápai Rendőrkapitányságra.

Egy 25 éves férfit 2017. március 5-én 3 óra 35 perckor Pápán állítottak meg a járőrök, mivel az általa vezetett autó világítását nem kapcsolta fel. Az igazoltatás során kiderült, hogy a pápai sofőr szintén nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mivel azt tőle is bevonták. Esetében is felmerült a gyanú, hogy a vezetés előtt szeszes italt fogyasztott, ezért a rendőrök előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. A hitelesítetett légalkoholmérő készülék megerősítette az alkoholfogyasztást.

Nyárád és Pápa-Borsosgyőr között 2017. március 5-én 12 óra 3 perc körül egy 51 éves séi lakos gépjárművével közlekedve az úttest bal szélén lévő füves útpadkára sodródott, majd a vízelvezető árokban állt meg. A baleset helyszínén felmerült a gyanú, hogy a férfi alkoholt fogyasztott, ezért az egyenruhások mintavétel céljából előállították a pápai orvosi ügyeletre.

Mindhárom sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán. Az engedély nélküli vezetés és az egyéb közlekedési szabálysértések miatti eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.