Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 24. 12:59, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hangulatos pavilont adtak át a könyvtár udvarán

Hangulatos pavilont adtak át a könyvtár udvarán

A Petőfi-pavilon névre keresztelt kiülő az olvasókat fogja szolgálni.

Dr. Hermann István könyvtárigazgató ötlete nyomán Molnár Lajos helytörténeti kutató készítette el a hangulatos pavilont a könyvtár udvarán, ahol kellemes időben olvashatnak, pihenhetnek a könyvtár látogatói. - Amikor elkészült, felvetődött, hogy nevet is kéne adni neki. Először Jókai neve merült fel, de mivel a könyvtárnak is ő a névadója, így Petőfire esett a választásunk. A pavilon homlokzatára Petőfi-domborművet készítettem - mondta el az alkotó, aki ingyenesen ajánlotta fel munkáját a könyvtár számára.

Dr. Hermann István könyvtárigazgató elmondta, a szintén a mai napon felavatott, a könyvtárépület homlokzatára került felirat a nyomdai elhasznált nyomólemezek eladásából készült, a pavilon anyagát pedig részben az udvaron elszáradt fenyőfa adta.

Dr. Áldozó Tamás polgármester is részt vett az átadóünnepségen. Mint mondta, a pavilonnak helye van ebben a környezetben. - Megszoktuk, hogy a könyvtárak sok polccal, egy zárt térben vannak, sokszor nem is természetes fényben, hanem világítással vannak ellátva. Ez mindennek ellent mond, s az alapszolgáltatásokat soha el nem felejtve, s az, hogy mi a Guttenberg galaxisnak vagyunk az utazói, hogy a papírra nyomott dokumentumoknak vagyunk a legfőbb közvetítői, de mégis azt kell mondani, hogy arra is kell törekednünk, ami ellentmond a könyvtárnak. Újszerű módon kell megszólítanunk azt, aki eddig nem jött el a könyvtárba és tudjunk élményt nyújtani annak, aki rendszeresen ide járt. Azt gondolom, ez egy előre mutató kezdeményezés - mondta a polgármester, köszönetet mondva Molnár Lajosnak önzetlen munkájáért.

Az ünnepélyen a KELLA együttes működött közre, majd pedig egy közösen elfogyasztott ebéddel zárult a program.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.