Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 23. 17:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hamarosan végeznek a szaunafelújítással a Várkertfürdőben

Hamarosan végeznek a szaunafelújítással a Várkertfürdőben

Mintegy húsz millió forintból újul meg a termálfürdő épületében található szaunavilág.

A felújítás kapcsán Nagy Zsolt vezérigazgatótól megtudtuk, öltözők és használaton kívüli terek lebontásával kibővült a rendelkezésre álló tér, kicserélték szinte mindent, a burkolatoktól kezdve az elektromos vezetékeken át egészen a gépészetig. - A szaunakabinokban új padokat építettünk be, az összes padló- és falburkolatot megújítottuk, új szaunakályhákat telepítünk, és új gőzgenerátort is vásároltunk - mondta el az igazgató hozzátéve, a felújítások nyomán a korábbi szolgáltatásokon túl egy úgynevezett bio szaunát is kialakítottak, amely alacsony hőmérsékleten működik és aromaterápiás, fényterápiás lehetőségeket kínál. A szaunavilágban a korábbi szolgáltatások megújultan várják majd a kikapcsolódni vágyókat, így rendelkezésre áll finn és infra szauna, gőzkabin, merülőmedence, valamint pezsgőkád.

A felújítási munkálatokat Áldozó Tamás polgármester is megtekintette. A városvezető elmondta, a Várkertfürdő építése tizenöt évvel ezelőtt kezdődött, vannak olyan gépészeti berendezések, amik azóta szinte folyamatosan működnek, ezért szükséges a megújításuk, de az azóta eltelt időben sokat változtak az ízlések és a fürdőzési szokások is. A polgármester szerint egy jól működő gazdasági társaságnál fontos, hogy képződjön olyan bevétel, ami a megújulásra lehetőséget ad. - Azt gondolom, ez is egy olyan beruházás, ami tovább erősíti a Várkertfürdő pozícióit, növeli vendéglétszámát, bevételeit, ez pedig azt jelenti, hogy további kisebb-nagyobb beruházásokra is lesz forrás.

A sajtó kérdésére a polgármester szólt arról is, hogy a fürdő további fejlődéséhez szükség van szálláshelyek létesítésére is, a fürdő közelében. Mint ismeretes, hét évvel ezelőtt sor került egy szálloda alapkőletételére is, ám a magánberuházó visszalépése miatt a munkálatok el sem kezdődtek. Áldozó Tamás most ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy optimista forgatókönyveket nem mondana el, mivel a korábban meghiúsult szállodaépítés minden következményét előszeretettel az önkormányzatra igyekszik hárítani a helyi ellenzék, ugyanakkor annyit elmondott, nagyon meglepné, ha két éven belül nem lenne előrelépés a szálláshelybővítésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.