Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. November 20. 16:32, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hamarosan elkészül a Kossuth utca áruház előtti szakasza

Hamarosan elkészül a Kossuth utca áruház előtti szakasza

A 700 négyzetméteres terület burkolását júliusban kezdték el.

Napokon belül elkészül a szakasz térkövezése, valamint a zöld szigetek beültetése, ez utóbbit a mai napon kezdték el. Természetesen itt is lesznek utcabútorok, kerékpártárolók és lámpatestek is, de négy faház számára a szükséges infrastrukturális előkészítést is megvalósították, így a kisebb teresedés rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz.

Úgy tudjuk, hogy az adventi Kossuth utcai programok idén még nem itt, hanem a Rákóczi utca torkolatánál lesznek, pénteken esténként. Információink szerint a szakasz átadására december elsején kerül majd sor.

Mint arról korábban beszámoltunk, az eredeti tervek szerint az idei évben teljes hosszban el kellett volna készülnie a pápai sétáló utca rekonstrukciónak, ám az energiaválság miatti kiadásnövekedésre hivatkozva az önkormányzatnak csak egy rövidebb szakasz folytatására volt forrása. Úgy tudjuk, jövőre folytatódik a munka, az ideiglenes aszfalttal ellátott terület burkolásával.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Két milliót loptak le a pápai lakos számlájáról telefonos csalók

A telefonáló kérésére gyanútlanul telepítette egy programot a sértett, közel 2 millió forintot emeltek le a bankszámlájáról.

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

2023. December 08. 07:18, péntek | Helyi

Annyi esze sem volt, hogy... - írta Unger Tamás egy iskolai bántalmazás miatt segítséget kérő anyukáról

Egy szülő kért segítséget a Pápán Hallottam Facebook csoportban, a leírás szerint 11 éves gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazzák az iskolában, és állítása szerint a tanároktól nem kap segítséget.