Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 06. 15:48, szerda | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Hamarosan bontják az állványzatot, majd burkolják a kastély udvarát

Hamarosan bontják az állványzatot, majd burkolják a kastély udvarát

A kivitelező a papa.ma.hu-nak elmondta, ma már az épület minden négyzetméterén dolgoznak. Az osztópárkány feletti homlokzati munkák, az épület színezése és a kőrestaurálási folyamatok két héten belül elkészülnek.

Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője elárulta, a korábban felújított enteriőrök látogatásához a keleti szárny földszintjén biztosított az útvonal, november elsejétől azonban csak előzetes bejelentkezés után fogadnak látogatói csoportokat az Esterházy-kastélyban.

Az épület homlokzata már a végleges színt mutatja, a jelenlegi törtfehér szín egyébként megegyezik a kastély eredeti színárnyalatával. Az osztópárkány feletti homlokzati munkák, az épület színezése és a kőrestaurálási folyamatok két héten belül elkészülnek, így az állványzatot hamarosan elbontják a szakemberek. Németh Tamás hangsúlyozta azt is, azért fontos, hogy minél előbb eltávolítsák az állványzatot, mivel megkezdődik a kastély belső udvarának burkolása. A kivitelezés már a jövő héten kezdődik, a szakemberek először kiépítik a megfelelő ágyazatot, majd megkezdődik a burkolókövek elhelyezése. A Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője hozzáfűzte, a belső udvar teljes egészében kőburkolatot kap, és a burkolat elvezet egészen a Fő térig.
A burkolatépítési munkák előtt azonban szükséges a két torony közötti pincefödém szigetelése, melynek munkálatait szintén jövő héten fejezik be a dolgozók.

Az épület belsejében ugyancsak nagy erőkkel dolgozik a kivitelező – jegyezte meg Németh Tamás. Itt jelenleg az épületgépészeti, épületvillamossági szereléseket végzik, ezenkívül a földszinten megkezdték a vakolatjavítási és -felújítási munkákat. Továbbra is folyamatban van a külső és belső fa nyílászárók restaurálása – tette hozzá az ügyvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.