Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 16. 07:15, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: MTI

Halált és tömegkarambolokat hozott a havazás

Halált és tömegkarambolokat hozott a havazás

Országszerte fennakadásokat okozott a közlekedésben szerdán a havazás, csütörtökön már nem kell jelentős mennyiségű csapadékra számítani, de a viharos erejű szél többfelé okozhat hófúvásokat.

Az Útinform késő délutáni tájékoztatása szerint Veszprém, Komárom-Esztergom, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdu-Bihar és Pest megyében változó intenzitással havazik, a fő- és mellékútvonalak havasak, hókásásak, latyakosak. A néhol viharos szél miatt a letisztított utakon is hóátfúvásokra kell számítani. Körmend, Veszprém, Tamási és Szentlőrinc térségében jégbordás, máshol hóbordásak a mellékutak.

Az M3-as autópályán Hatvantól az országhatár felé, az M1-esen a főváros és Tatabánya között havazik, a látási viszonyok jók, de lassabb haladásra kell számítani. Újra járható az M1-es autópálya Budapest irányába vezető oldala Tatabányánál, miután befejeződött az egy halálos áldozattal és két súlyos sérülttel járó baleset helyszínelése.

Az M3-as autópályán délelőtt hét autó ütközött össze Mezőkövesd térségében a Budapest felé vezető oldalon, egy ember súlyosan megsérült, a sztrádát ezen a részen lezárták.

Fennakadások Borsodban

Borsodban több helyen kell fennakadásra számítani: lezárták a forgalom elől az Andornaktálya és Mezőkövesd közötti utat, mert a hófúvás miatt itt több kamion keresztbe fordult; illetve járhatatlanná vált szerda délután a Köröm és Girincs közötti út, melyet csak estére sikerült letisztítani. A megyében továbbá nehezen járható a 37-es számú főút, csakúgy mint a Hernád völgyében és a Bodrogközben lévő utak, de elzárt település nincs.

A Dunántúlon a hóátfúvások miatt nehezen járható a 66-os főút Bonyhád térségében, a Szászvár és Tófű közötti út egy szakaszát lezárták, a járműveket visszafordítják.

Tragédia Veszprémben

A Veszprém megyei Tapolcafő és Bakonyjákó között egy menetrend szerinti busz felborult, 13 ember sérült meg, közülük négyen súlyosan. A Bakony Volán menetrend szerinti járata, amelyben 22 ember utazott, kora délután borult fel a havas útviszonyok miatt. A 83-as utat a döbrentei elágazótól a városlődi elágazóig teljesen lezárták a helyszínelés idejére, melyet fél nyolckor oldottak fel.

Szintén Veszprém megyében, Devecsernél két autó ütközött össze, ketten életüket vesztették.

A rendőrség a 4-es számú főút Újfehértó felől Nyíregyházára bevezető szakaszát szerda délután lezárta, mert az erős havazás miatt az útrész első felüljárójára a csúszós úttest miatt nem tudnak felhajtani a kamionok, illetve a kisebb teherautók.

Nógrád megyében a 2-es főút egy ideig járhatatlan volt, Hajdu-Biharban pedig délutánra kiszabadították a hó fogságából Hajdúböszörmény-Bodaszőlő, Debrecen-Ondód és Told településeket.

Hóátfúvások Tolnában is

Tolna megyében több útszakaszon hóátfúvások nehezítik a közlekedést; az 56-os úton, Bátaszék és Furkótelep között árokba csúszott teherautót kellett menteni. A katasztrófavédelem közlése szerint nehezen járható az Iregszemcse és Nagykónyi közötti út, valamint a 65-ös út Kéty és Zomba között, ahol rendőrök irányítják a forgalmat.

Késnek a vonatok

A MÁV vonalain is fennakadások voltak, Debrecen és a környező állomások körzetében akár egy órát is késhetnek a vonatok, a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza-vonalon a Gyoma és Lőkösháza közötti szakaszon, valamint a Békéscsabáról csatlakozó vonalakon az intenzív havazás és az orkánerejű szél miatt 40-60 perces késésekre kell számítani.

Riasztás csütörtökre

Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek azt mondta, tartós hóesés az éjszaka folyamán már nem lesz, de több helyen többször előfordulhat hózápor, de jelentős mennyiségű csapadékra már nem kell számítani.

Csütörtökön Dunántúlon és a főváros környékén 80-100 kilométeres, viharos szél várható. Nyugaton csütörtökön plusz 2, északkeleten kicsivel fagypont alatt lesz a hőmérséklet.

A szolgálat csütörtökre nyolc dunántúli megyére (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Tolna, Somogy, Zala, Baranya) adott ki másodfokú figyelmeztetést erős hófúvás, valamint viharos, 90 kilométeres sebességet meghaladó széllökések miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére