Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2022. Június 16. 17:07, csütörtök | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Halálbüntetéssel is sújtható a 18 éves buffalói lövöldöző

Halálbüntetéssel is sújtható a 18 éves buffalói lövöldöző

Halálbüntetéssel is sújtható, szövetségi szintű gyűlölet-bűncselekmény miatt emelt vádat szerdán a washingtoni igazságügyi minisztérium Payton Gendron buffalói lövöldöző ellen

- jelentette a Fox News amerikai hírtelevízió szerdán. A jobboldali-konzervatív televíziós csatorna online hírportáljának cikke szerint a tárca 26 vádpontban felsorolt gyűlölet-bűncselekmény, vagy lőfegyverrel elkövetett bűncselekmény miatt nyújtott be vádemelési javaslatot a 10 halálos áldozattal járó tömeges lövöldözést elkövető, 18 éves Gendron ellen New York állam nyugati kerületi bíróságán.

A vádemelési javaslat szerint "Gendron indítéka a tömeges lövöldözésben az volt, hogy megakadályozza: afroamerikaiak vegyék át a fehér amerikaiak helyét, ezzel megsemmisítve a fehér emberi fajt, és hogy tettével másokat is hasonló fegyveres támadásokra sarkalljon".

Az amerikai igazságügyi minisztérium vádemelési javaslata az elkövetőt 10 ember ellen elkövetett, emberöléssel végződő gyűlölet-bűncselekménnyel, 3 ember ellen elkövetett, emberölési kísérlettel és testi sérüléssel végződő gyűlölet-bűncselekménnyel, 10 ember ellen elkövetett, fegyveres gyilkossággal, és 3 ember ellen elkövetett, fegyveres gyilkossági kísérlettel vádolja.

A vádemelési javaslatban összesített bűncselekmények alapján a bíróság halálbüntetést is kiszabhat a vádlottal szemben.

Merrick Garland igazságügyi miniszter szerdán New York állam második legnagyobb városába, Buffalóba utazott, hogy a május 14-én a település Thomas Jefferson sugárútján álló, Tops Friendly Market (A legbarátságosabb piac) elnevezésű bevásárlóközpontnál végrehajtott lövöldözés áldozatainak és túlélőinek családtagjaival találkozzék.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 17:02, vasárnap | Külföld

Rekordnagyságú területen pusztított erdőtűz az idén Európában

Minden korábbinál nagyobb területen pusztított erdőtűz Európában az idén az Európai Unió figyelőszolgálatának vasárnap ismertetett adatai szerint.

2022. Augusztus 14. 12:04, vasárnap | Külföld

Pusztító villámárvizekre készülhet Kalifornia a jövőben

Nagy területen pusztító villámárvizekkel kell szembenéznie a jövőben a ma történelmi szárazsággal küzdő Kaliforniának, amelyek nagyobb kárt okozhatnak majd, mint egy erős földrengés

2022. Augusztus 14. 06:00, vasárnap | Külföld

Poliovírust találtak New York szennyvízében

A járványos gyermekbénulásért felelős poliovírust találtak New York szennyvízében, különösen az oltatlanok vannak veszélyben - közölték a városi és állami hatóságok pénteken.

2022. Augusztus 13. 18:08, szombat | Külföld

Enyhíti a korlátozásokat az amerikai járványügyi központ a tanév kezdetén

Az Egyesült Államokban a diákoknak nem lesz kötelező karantén a hamarosan kezdődő tanévben, akkor sem, ha koronavírussal fertőzött személlyel voltak kapcsolatban