Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2022. Június 16. 17:07, csütörtök | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Halálbüntetéssel is sújtható a 18 éves buffalói lövöldöző

Halálbüntetéssel is sújtható a 18 éves buffalói lövöldöző

Halálbüntetéssel is sújtható, szövetségi szintű gyűlölet-bűncselekmény miatt emelt vádat szerdán a washingtoni igazságügyi minisztérium Payton Gendron buffalói lövöldöző ellen

- jelentette a Fox News amerikai hírtelevízió szerdán. A jobboldali-konzervatív televíziós csatorna online hírportáljának cikke szerint a tárca 26 vádpontban felsorolt gyűlölet-bűncselekmény, vagy lőfegyverrel elkövetett bűncselekmény miatt nyújtott be vádemelési javaslatot a 10 halálos áldozattal járó tömeges lövöldözést elkövető, 18 éves Gendron ellen New York állam nyugati kerületi bíróságán.

A vádemelési javaslat szerint "Gendron indítéka a tömeges lövöldözésben az volt, hogy megakadályozza: afroamerikaiak vegyék át a fehér amerikaiak helyét, ezzel megsemmisítve a fehér emberi fajt, és hogy tettével másokat is hasonló fegyveres támadásokra sarkalljon".

Az amerikai igazságügyi minisztérium vádemelési javaslata az elkövetőt 10 ember ellen elkövetett, emberöléssel végződő gyűlölet-bűncselekménnyel, 3 ember ellen elkövetett, emberölési kísérlettel és testi sérüléssel végződő gyűlölet-bűncselekménnyel, 10 ember ellen elkövetett, fegyveres gyilkossággal, és 3 ember ellen elkövetett, fegyveres gyilkossági kísérlettel vádolja.

A vádemelési javaslatban összesített bűncselekmények alapján a bíróság halálbüntetést is kiszabhat a vádlottal szemben.

Merrick Garland igazságügyi miniszter szerdán New York állam második legnagyobb városába, Buffalóba utazott, hogy a május 14-én a település Thomas Jefferson sugárútján álló, Tops Friendly Market (A legbarátságosabb piac) elnevezésű bevásárlóközpontnál végrehajtott lövöldözés áldozatainak és túlélőinek családtagjaival találkozzék.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 14:04, szombat | Külföld

Szlovákiai választások - M1 tudósító: rekord részvételre számítanak a voksoláson

Rekord részvételi arányra számítanak az előrehozott parlamenti választáson Szlovákiában, a voksolás szombat reggel hét órakor kezdődött - mondta az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója.

2023. Szeptember 29. 14:04, péntek | Külföld

Orbán Viktor Szerbiában tárgyal

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádba utazott, ahol részt vesz Szerbia, az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország vezetőinek hármas csúcstalálkozóján.

2023. Szeptember 28. 13:12, csütörtök | Külföld

Négy embert megsebesített egy lövöldöző Pozsonyban, a rendőrök lelőtték

Négy embert, köztük egy rendőrt is megsebesített egy pozsonyi lakótelepen egy ház ablakából lövöldöző férfi csütörtökön hajnalban. Rátámadt a helyszínre érkező rendőrökre is, akik lelőtték - közölte a szlovák rendőrség.

2023. Szeptember 27. 09:29, szerda | Külföld

Novák Katalin az USA-ban: a gyermekvállalás menti meg a világot

A gyermekvállalás menti meg a világot - hangoztatta Novák Katalin a Brigham Young University, az Egyesült Államok egyik vezető egyetemének diákjai előtt tartott előadásában kedden az Utah állambeli Provo városban.