Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 04. 13:10, szerda | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

Hajtóvadászat a rokkantak ellen!

Hajtóvadászat a rokkantak ellen!

Orbán Imre pápai Jobbikos politikus beszélt a rokkantsági nyugdíj változásaival kapcsolatos aggályairól.

Az elmúlt és a jelenlegi kormányzat is céltáblájának tekinti a rokkantakat. Mintha e megroggyant ország minden bajának okozói a rokkantak lennének – kezdte sajtótájékoztatóját Orbán Imre. A politikus szerint a számok is alátámasztják azt, hogy a kormány rokkantokkal kapcsolatos kommunikációja hazug és álszent. Kormányzati körökben 800 ezer rokkantnyugdíjasról beszélnek, ezzel szemben Orbán Imre szerint ez a szám 337.600 fő.
- 2011-ig a rendszer az öregségi nyugdíjkorhatárt elért rokkantnyugdíjasokat továbbra is rokkantként kezelte, s nem nyugdíjasként. Ezért tűnhetett úgy, hogy hazánkban kétszerannyi rokkantnyugdíjas él, mint más európai országokban – fogalmazott a politikus.

A rokkantnyugdíjasok aránya egyébként az összes nyugdíjashoz viszonyítva Magyarországon 15,8 %. Ugyanez Svédországban 23,3 %, de 20% körül van Írországban, Lengyelországban és Finnországban is.

Orbán Imre szerint az a lényeges kérdés, hogy aki kiesik a rendszerből az ténylegesen el tud-e helyezkedni a munkaerőpiacon, a munkaadók felkészültek-e a mozgásukban korlátozottak, valamint a rehabilitáció után munkába kényszerített emberek fogadására.

Magyarországon az egészségkárosodottaknak szinte semmilyen érdekérvényesítő lehetősége nincs, ezért kötelességemnek éreztem, hogy a várható tragédiák (sőt, a december 14-én a Veszprém megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosító Igazgatóságán már történt tragédia, Szilveszter napján elhunyt a magát leszúró férfi) előtt tájékoztassam a közvéleményt – mondta Orbán Imre.

Címkék: jobbik, rokkantnyugdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.