Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2023. Szeptember 29. 13:15, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Hajánál fogva rángatta be az autóba a nőt, majd hosszasan bántalmazta

Hajánál fogva rángatta be az autóba a nőt, majd hosszasan bántalmazta

A pápai rendőrök őrizetbe vették az agresszív férfit.

A rendőrségen tett bejelentést a sértett, akit volt élettársa többször bántalmazott. A nyomozóknak a nő elmondta, hogy 2023. szeptember 27-én az esti órákban őt a 39 éves pápai férfi a hajánál fogva az autóba kényszerítette, többször bántalmazta, majd azzal fenyegette meg, hogy kioltja az életét.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető már 2023. szeptember 21-én fenyegetve kényszerítette a volt élettársát, hogy egy korábbi feljelentését vonja vissza, aminek a nő másnap eleget is tett és este távozott a férfi pápai lakóhelyéről - írja az Ügyészség.

A gyanúsított azonban gépkocsival utánament, berángatta a járműbe, majd egy földes útra vitte, ahol megöléssel, sanyargatással, vízbe fojtással fenyegetve akarta a nőt rábírni arra, hogy vallja be, van valakije. A férfi ezt követően egy másik, külterületi helyre vitte a nőt, ahol újfent kirángatta az autóból, majd további fenyegetéssel és bántalmazással akart belőle beismerő vallomást kicsikarni.

A testi-lelki bántalmazás következtében a sértett elájult, melyet követően a gyanúsított magához térítette, majd visszatette a gépkocsiba és a lakóhelyére vitte. A nő másnap próbált elmenni a házból, amit az elkövető először nem tett lehetővé, majd végül megengedte, hogy távozzon.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta az elkövető letartóztatását, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés az ellene bejelentett védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 16:43, vasárnap | Helyi

Folklór Majális az Erzsébet ligetben

Néptánccal és gyermekprogramokkal várta a pápaiakat a nyugdíjas egyesület.

2024. Május 26. 08:51, vasárnap | Helyi

A levegőből találtak rá az idős eltűntre a Bakonyban

Igazi összefogás eredményeként találták meg azt a dudari hölgyet, akit családja kétségbeesetten keresett szombaton délután.

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.