Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. Szeptember 29. 13:15, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Hajánál fogva rángatta be az autóba a nőt, majd hosszasan bántalmazta

Hajánál fogva rángatta be az autóba a nőt, majd hosszasan bántalmazta

A pápai rendőrök őrizetbe vették az agresszív férfit.

A rendőrségen tett bejelentést a sértett, akit volt élettársa többször bántalmazott. A nyomozóknak a nő elmondta, hogy 2023. szeptember 27-én az esti órákban őt a 39 éves pápai férfi a hajánál fogva az autóba kényszerítette, többször bántalmazta, majd azzal fenyegette meg, hogy kioltja az életét.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető már 2023. szeptember 21-én fenyegetve kényszerítette a volt élettársát, hogy egy korábbi feljelentését vonja vissza, aminek a nő másnap eleget is tett és este távozott a férfi pápai lakóhelyéről - írja az Ügyészség.

A gyanúsított azonban gépkocsival utánament, berángatta a járműbe, majd egy földes útra vitte, ahol megöléssel, sanyargatással, vízbe fojtással fenyegetve akarta a nőt rábírni arra, hogy vallja be, van valakije. A férfi ezt követően egy másik, külterületi helyre vitte a nőt, ahol újfent kirángatta az autóból, majd további fenyegetéssel és bántalmazással akart belőle beismerő vallomást kicsikarni.

A testi-lelki bántalmazás következtében a sértett elájult, melyet követően a gyanúsított magához térítette, majd visszatette a gépkocsiba és a lakóhelyére vitte. A nő másnap próbált elmenni a házból, amit az elkövető először nem tett lehetővé, majd végül megengedte, hogy távozzon.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta az elkövető letartóztatását, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés az ellene bejelentett védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Két milliót loptak le a pápai lakos számlájáról telefonos csalók

A telefonáló kérésére gyanútlanul telepítette egy programot a sértett, közel 2 millió forintot emeltek le a bankszámlájáról.

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

2023. December 08. 07:18, péntek | Helyi

Annyi esze sem volt, hogy... - írta Unger Tamás egy iskolai bántalmazás miatt segítséget kérő anyukáról

Egy szülő kért segítséget a Pápán Hallottam Facebook csoportban, a leírás szerint 11 éves gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazzák az iskolában, és állítása szerint a tanároktól nem kap segítséget.