Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Október 07. 16:24, csütörtök | PR

Ha még hagyományos fogkefét használsz, ideje váltani!

Ha még hagyományos fogkefét használsz, ideje váltani!

Ma már alig találkozhatunk olyan véleménnyel, miszerint a hagyományos fogkefe ugyanolyan hatékony, mint az elektromos változat.

A korszerű készülékek innovatív technológiája bizonyítottan hatékonyabb a dentális plakk eltávolításában, így járul hozzá a fog- és ínybetegségek megelőzéséhez.

Összességében kimondható, hogy az elektromos fogkefe sem varázseszköz; esetében is figyelni kell a fogmosás gyakoriságára, a kellő alaposságra, illetve a nehezen elérhető zugok megfelelő tisztítására. Persze adott a kérdés, milyen elektromos fogkefét érdemes választani.

A kereskedelmi kínálatban jellemzően kétféle megoldással találkozunk, ezek a forgófejes és a szónikus fogkefék. Előbbieket elsősorban az Oral-B, utóbbiakat a Philips kínálatában találjuk, de ez nem jelenti azt, hogy a vezető márkák kizárólag az egyik gyártását végeznék, illetve ne találkozhatnánk más gyártók termékeivel.

A forgófejes fogkefék esetében a sörték egy apró gömbfejen helyezkednek, ennek megfelelően kiválóan alkalmasak a nehezen elérhető helyek tisztítására. A kialakításnak köszönhetően ez a típus abban az esetben is alapos tisztítást végez, ha kevésbé figyelünk a nyéltartásra. A szónikus fogkefe alakja leginkább egy hagyományos fogkeféhez hasonlít, esetében a tisztítóhatást rendkívüli magas sebességű oldalirányú mozgás biztosítja. Érdemes megjegyezni, hogy ennél a típusnál némileg nagyobb figyelmet kell fordítani a kefe megfelelő irányítására, így elsősorban azok számára ajánlható, akik kellően alaposak a napi rutin során.

Ha elektromos fogkefe vásárlása előtt állunk érdemes áttekinteni a készülékek alapvető tulajdonságait, hogy biztosan az igényeinknek megfelelőt válasszuk. Ma már a legtöbb fogkefe rendelkezik kétperces jelzéssel; félpercenként hangjelzéssel vagy rezgéssel tudatja velünk, hogy ideje másik körnegyedre áttérnünk. Rendkívül hasznos tartozékról beszélünk, hiszen így elkerülhető, hogy egyes részek mosására túl kevés idő és figyelem jusson. Hasonlóképpen hasznos a nyomásérzékelő megléte, ami a kisebb-nagyobb hámsérülésektől véd meg bennünket.
Érdemes figyelmet fordítani a közönséges tulajdonságokra is, amelyek nem tűnnek különösebben fontosnak, mégis meghatározzák, kényelmesen moshatunk-e fogat a készülékkel. Figyeljünk rá, hogy a nyél megfelelő bordákkal rendelkezzen, máskülönben fogmosás közben rendkívül csúszóssá válhat. Szerencsére a neves gyártók esetében ezzel soha nincs gond.

Mindenképpen szót kell ejteni az akkumulátorkapacitásról is. A piacvezető gyártók készülékei napi kétszeri kétperces fogmosás esetén nagyjából egy hétig használhatók töltés nélkül, azonban elmondható, hogy már a második használattól kezdve fokozatosan gyengül a mozgás intenzitása, vagyis jóval a teljes merülés előtt már töltenünk kell. Sokan szívesen használják a fogkefét maximális intenzitással, ők gyakorlatilag le sem veszik a töltőről.

Sok készülék esetében kompatibilis fejeket találunk, így választhatunk intenzív és gyengéd tisztítást kínáló fejek közül, de akár fogszabályzáshoz tervezett változatokkal is találkozhatunk. Akármilyen fejet használunk, ne feledkezzünk meg róla, hogy háromhavonta cserélnünk kell őket!
Ha kellő figyelmet fordítunk a készülék kiválasztására, könnyedén megtalálhatjuk azt a típust, amit szívesen használunk akár sok éven keresztül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.