Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. November 09. 17:58, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), nb1.hu

Győzött a Pápa

Győzött a Pápa

Ezúttal az atomvárosiak maradtak alul. A Pápa ismét bebizonyította, nem véletlenül tanyázik az nb1 középmezőnyében.

Ellentétes előjelekkel készültek a meccsre a csapatok annak ellenére, hogy az eddigi őszi összteljesítményt tekintve hasonlóan szerepeltek: a nyolcadik pápaiak két ponttal és két helyezéssel előzték meg a zuhanórepülést végző atomvárosiakat.

Ahhoz képest, hogy egyik védelem sem arról híres, hogy gyakran lehúzná a rolót – a Lombard 9, a Paks 12 meccs óta mindig kapott gólt –, az első félidőben egyik háló sem rezdült, hacsak nem a szakadó esőtől és a széltől. A kapusok közül Szűcs Lajosnak akadt valamivel több dolga (különösen Bartha László lövéseinél), mégis, egy szünet előtti szögletvariációból a túlvégen Tóth Gábor járt a legközelebb ahhoz, hogy vezetést szerezzen a csapatának. Csakhogy a pápai védő közeli fejese a kapufán csattant.

A fordulás után aztán előbb Csernyánszki Norbertet dolgoztatta meg Youssef Sekour, majd az utolsó „harmadra” fordulva már a kapus sem segíthetett. A paksiak rossz bedobása után, egy gyors ellentámadás végén Orosz Márk szerzett vezetést a hazaiaknak (1-0).

Horváth Ferenc rögvest kettős cserével (Kecskés Tamás után a Délczeg Gergely, Báló Tamás kettőst is hadba küldte), a csapata pedig egy ziccerrel reagált a hátrányra – a gólzsák Simon Attila azonban lövés helyett passzolt, rosszul.

A hirtelenjében eseménydússá lett hajrában aztán Lazar Arszics is tesztelte még a vendégkapu szilárdságát, de sem neki nem sikerült végképp eldöntenie a három pont sorsát, sem a paksi támadóknak nem jött össze az egyenlítés.

Fotó: lombardfcpapa.hu (Polgár Szilárd)

Címkék: lombard pápa, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.